PROGNOZA METEO pentru urmatoarele zile: Vremea se raceste usor, apar ceata si burnita

Vremea innorata si ploile se extind in Maramures, nordul Transilvaniei, Crisana si Banat, în timp ce in restul tarii va fi inca o zi frumoasa, dar cu ceata si posibil burnita la prima ora. Vantul va sufla cu intensificari sus, la munte, si local in Moldova si Dobrogea. Temperatura aerului scade usor, cu toate acestea vremea va fi in continuare calda pentru prima decada din noiembrie – maxime intre 13 si 20 de grade.

In Bucuresti, vreme frumoasa si calda, cu cer variabil, insa cu o dimineata de duminica cetoasa. Vantul nu va trece de moderat, iar temperatura ajunge la 18 grade la amiaza.

Luni, norii ajung in aproape toate regiunile, dar numai pe arii restranse vor fi ploi slabe sau burnita si in special in sud-est vor fi conditii de ceata. Vantul se inteteste in jumatatea de sud a tarii si la munte. Temperatura aerului mai pierde cateva grade in nord-estul tarii, unde valorile termice se apropie de cele obisnuite, in vreme ce in rest este tot mai cald decat temperaturile normale la aceasta data. La amiaza termometrele vor arata intre 9…10 grade in nordul Moldovei si 18…19, izolat 20 de grade in Banat si Transilvania.

In Bucuresti, luni dimineata sunt conditii de ceata, dar peste zi apare si soarele. Spre seara si noaptea se innoreaza si trecator ploua slab sau burniteaza. Temperatura maxima este de 15…16 grade – tot peste medie, dar numai cu 3-4 grade de aceasta data.

Marti, vremea va evolua diferit de la o regiune la alta. In sudul si in estul tarii si pe vaile din Transilvania vremea va fi inchisa, cu nori josi si posibil ceata si burnita. In restul regiunilor, soarele se arata printre nori, iar ploile sunt posibile doar izolat. Vantul este turbulent in regiunile sudice si sud-estice. Temperaturile maxime vor fi cuprinse intre 10 si 16 grade, posibil mai ridicate in vest si in centru.

In Capitala marti va fi o zi de toamna mohorata. Va fi innorat si vor fi conditii de burnita, iar vantul va fi sprinten. In asa conditii, temperatura nu creste prea mult. De la 10 grade in zori, pana la amiaza nu se cumuleaza mai mult de 13…14 grade.

Sursa foto: adevarul.ro