PROGNOZA METEO PENTRU WEEK-END. PLOILE si TEMPERATURILE RIDICATE ALTERNEAZA

Vineri, norii aducatori de ploaie pun stapanire in special pe estul tarii. Temperaturile sunt insa ridicate si vor continua sa creasca in weekend, ajungand la o maxima de 31, chiar 32 de grade.

Vineri, pe langa ploi, vor fi si descarcari electrice, intensificari ale vantului si grindina. Temperaturile pornesc de la 20 de grade si ajung pana la 28 de grade Celsius, cat se va inregistra in Campia de Vest. 20 de grade Celsius sunt anuntate pentru Constanta si Brasov, 22 pentru Galati si Suceava, 23 pentru Iasi. Pentru Cluj-Napoca meteorologii au prognozat 24 de grade Celsius, pentru Craiova si Baia Mare 26 de grade, iar pentru Timisoara 27. In Capitala va fi de asemeni cald, inregistrandu-se 24 de grade Celsius.

Si la munte vremea se incalzeste, fiind anuntate 17 grade Celsius pentru Paltinis si Arieseni, 14 grade la Sinaia si 16 la Predeal. Temperaturile vor continua sa creasca in weekend. Daca sambata inca vor mai cadea ploi, acestea vor fi mult restranse duminica, cand se anunta o zi in insorita. Sambata, se vor inregistra 22 de grade la Constanta, 24 la Brasov, 25 la Suceava, 26 la Galati, Cluj-Napoca si Bucuresti. La Iasi sunt anuntate 27 de grade Celsius, la fel ca la Baia Mare, in timp ce la Timisoara sunt asteptate 29 de grade Celsius.

Duminica vremea va fi si mai calda, maximele zilei fiind de 32 de grade. Cele mai mari temperaturi se vor inregistra in vestul tarii, la Timisoara (31 de grade) si la Oradea (32 de grade). Vor fi 26 de grade la Brasov, Constanta si Suceava, 27 la Cluj-Napoca, 28 la Galati si Iasi si 29 la Bucuresti si Craiova. 30 de grade sunt anuntate pentru Baia Mare.

Sursa text: ANM