PROGNOZA METEO pentru WEEK-END: VREME INSTABILA dar CALDUROASA

PROGNOZA METEO pentru WEEK-END-ul care incepe astazi.

Sambata

Valorile termice vor marca o crestere fața de ziua precedenta in toate regiunile, iar in sudul si sud-estul țarii vremea va deveni calduroasa in orele amiezii. Cerul va fi variabil, cu innorari temporar accentuate dupa-amiaza, cand vor fi averse, descarcari electrice si intensificari de scurta durata ale vantului local in regiunile nordice si in zonele de deal si de munte, iar izolat si in restul teritoriului. Punctiform vor fi posibile caderi de grindina si cantitați de apa mai insemnate. Temperaturile maxime se vor incadra intre 25 de grade in estul Transilvaniei si 33 de grade in Lunca Dunarii, iar cele minime vor fi cuprinse intre 10 grade in depresiunile Carpaților Orientali si 23 de grade pe litoral.

Duminica

Vremea va fi predominant frumoasa si se va menține calduroasa in sudul si sud-estul țarii, in timp ce in restul teritoriului valorile diurne se vor situa in jurul mediilor multianuale, iar treptat, dupa orele pranzului gradul de instabilitate atmosferica va fi in crestere. Cerul va fi variabil, cu innorari temporar accentuate, averse, descarcari electrice si intensificari de scurta durata ale vantului dupa-amiaza cu precadere in zonele montane si submontane si in centrul țarii, iar seara si mai ales in cursul nopții indeosebi in vest si nord-vest. Punctiform se vor cumula cantitați de apa insemnate si vor fi posibile caderi de grindina. Temperaturile maxime se vor incadra, in general, intre 28 si 33 de grade, iar cele minime intre 12 grade si 21 de grade, mai coborate in estul Transilvaniei, dar si mai ridicate pe litoral.

Luni

In sud-vestul, vestul si centrul teritoriului precum si in zonele montane si submontane vremea se va raci semnificativ fața de ziua anterioara, vor fi innorari si se vor semnala averse, iar pe arii restranse se vor cumula cantitați de apa insemnate. In restul teritoriului, insa, regimul termic va continua sa fie caracterizat de valori diurne peste cele climatologic specifice acestei date din an, cerul va fi variabil, iar spre seara si mai ales in cursul nopții pe arii restranse isi vor face apariția averse insoțite de descarcari electrice si de scurte intensificari ale vantului. Temperaturile maxime se vor incadra intre 20 de grade in Campia de Vest si 34 de grade in sudul Munteniei, iar cele minime vor fi cuprinse intre 12 si 22 de grade.

 Vremea in Capitala

Sambata

Vremea se va incalzi si va deveni calduroasa in orele amiezii. Cerul va fi variabil, cu unele innorari indeosebi dupa-amiaza, cand vor fi posibile ploi de scurta durata, descarcari electrice si intensificari trecatoare ale vantului. Temperatura maxima va fi in jur de 32 de grade, iar cea minima de 18…20 de grade.

Duminica

Vremea va fi predominant frumoasa si se va menține calduroasa. Cerul va fi mai mult senin, iar vantul va sufla in general slab. Temperatura maxima se va situa in jurul valorii de 33 de grade, iar cea minima va fi de 18…20 de grade.

Luni

Pe parcursul zilei vremea va fi insorita si se va menține calduroasa, dar treptat, incepand cu orele serii instabilitatea atmosferica se va accentua si se va manifesta prin innorari, averse, descarcari electrice si intensificari de scurta durata ale vantului. Temperatura maxima va fi in jur de 33 de grade, iar cea minima de 19…20 de grade.

Sursa foto: adevarul