PROGNOZA METEO pentru LUNI si MARTI! Cum va fi VREMEA la inceputul SAPTAMANII

Vremea in tara

Luni

In jumatatea de nord a teritoriului cerul va fi innorat si local se vor semnala precipitatii slabe, ziua sub forma de ploaie si trecator lapovita, care in primele ore vor putea favoriza izolat depuneri de polei, iar noaptea mai ales sub forma de lapovita si ninsoare in special in zonele montane. In restul tarii, innorarile vor fi temporare si mai ales in a doua parte a intervalului, cu precadere in sud-est, pe spatii restranse va fi ceata. Vantul va avea intensificari la munte, indeosebi pe creste si izolat in restul teritoriului. Temperaturile maxime se vor incadra intre 0 si 11 grade, iar cele minime, cu mult mai ridicate decat cele climatologic specifice acestei perioade din an, vor fi cuprinse intre -2 si 4 grade.

Marti

Pe parcursul zilei, innorari si precipitatii slabe, mai ales sub forma de ninsoare, se vor semnala local in zona montana, pe arii restranse in regiunile nord-vestice si centrale va fi ploaie si lapovita, iar in cele estice va ploua. Noaptea, nebulozitatea accentuata si aria precipitatiilor, mai ales sub forma de ninsoare, va fi in extindere, cuprinzand treptat nord-vestul, centrul si nordul tarii precum si zonele montane si submontane, unde cu totul izolat vor fi conditii de polei. Vantul se va intensifica in toate zonele, viteze mai mari la rafala urmand sa se inregistreze la munte, in sud-vest si nord-est. Temperaturile maxime se vor incadra intre 0 si 10 grade, iar cele minime intre -5 si 3 grade.

Vremea in Capitala

Luni

Cerul va fi temporar noros, in a doua parte a intervalului va fi ceata, iar vantul va sufla slab pana la moderat. Temperatura maxima va fi de 5…6 grade, iar cea minima de -1…0 grade.

Marti

Cerul va fi variabil, iar vantul se va intensifica treptat incepand cu orele pranzului. Temperatura maxima va fi de 8…9 grade, iar cea minima de -2…-1 grad.

Sursa foto: realitatea