PROGNOZA METEO pentru WEEKEND. CUM VA FI VREMEA DE PASTE

Vremea in tara

Vineri

Valorile termice vor fi apropiate de mediile climatologice specifice perioadei, exceptand regiunile sudice si sud-estice, unde vor fi mai ridicate decat acestea. Cerul va fi variabil, cu innorari temporare dupa-amiaza si noaptea cand pe arii restranse in nordul, centrul si nord-estul tarii vor fi ploi de scurta durata, posibil insotite de descarcari electrice. In nordul Carpatilor Orientali, mai ales la altitudini mari, vor fi si precipitatii slabe sub forma de lapovita si ninsoare. Vantul va sufla slab si moderat, temporar si local cu intensificari in majoritatea regiunilor, dar mai ales in zona montana inalta. Temperaturile maxime se vor incadra intre 12 si 22 de grade, iar cele minime intre 1 si 10 grade, mai coborate in depresiuni. Pe arii restranse, noaptea, in Transilvania si Maramures, se va produce bruma.

Sambata

Valorile termice se vor mentine in jurul mediilor climatologice specifice perioadei in regiunile din jumatatea nordica a tarii, iar in restul teritoriului vor fi usor mai ridicate decat acestea. Maximele se vor incadra intre 12 si 22 de grade, iar minimele intre 2 si 10 grade, mai coborate in estul Transilvaniei, unde vor fi conditii de bruma. Ziua, cerul va fi variabil, cu innorari in nord, centru si est, unde izolat va ploua slab. Pe parcursul noptii, nebulozitatea va cuprinde indeosebi regiunile vestice si sud-vestice unde ploile isi vor face aparitia local. La munte, precipitatiile vor fi si sub forma de lapovita sau ninsoare. Vantul va sufla slab si moderat, cu unele intensificari pe crestele montane.

Duminica

Vremea se va raci usor fata de ziua anterioara in majoritatea zonelor tarii. Cerul va avea innorari temporar accentuate si local, indeosebi ziua, vor fi averse, posibil insotite de descarcari electrice. In zona montana inalta, precipitatiile vor fi sub forma de lapovita si ninsoare. Vantul va sufla slab si moderat, cu intensificari la munte, dar temporar, pe arii restranse si in restul teritoriului. Temperaturile maxime se vor incadra intre 10 si 19 grade, iar cele minime in general intre 0 si 10 grade. Noaptea, in regiunile intracarpatice vor fi conditii de bruma.

Vremea in Capitala

Vineri

Vremea va fi frumoasa. Cerul va fi variabil, iar vantul va sufla slab si moderat. Temperatura maxima va fi de 20…21 de grade, iar cea minima de 6…7 grade, usor mai coborata in zona preoraseneasca.

Sambata

Vremea va fi usor mai calda decat in mod obisnuit la aceasta data. Cerul va fi variabil, cu innorari in a doua parte a noptii. Vantul va sufla slab pana la moderat. Temperatura maxima va fi de 19…20 de grade, iar cea minima de 6…8 grade.

Duminica

Vremea se va raci usor fata de ziua anterioara. Temperatura maxima va fi de 16…17 grade, iar cea minima de 6…8 grade. Cerul va avea innorari temporar accentuate si vor fi averse, posibil insotite de descarcari electrice. Vantul va sufla slab si moderat.

Sursa foto: jurnalul