PROGNOZA METEO pentru WEEKEND. Cum va fi VREMEA in primele zile ale lunii APRILIE

Vremea in tara

Sambata

Temperatura aerului va fi in crestere, pana la valori peste cele normale la inceputul lunii aprilie, in special in partea estica si de sud-est a tarii. Maximele se vor incadra intre 13 si 21 de grade, usor mai coborate in zona litoralului spre 10…11 grade, iar minimele intre 1 si 9 grade, usor mai scazute in depresiunile intramontane. Cerul va fi mai mult senin, iar vantul va sufla si moderat. Izolat, in estul si in sud-estul Transilvaniei, se va produce bruma.

Duminica

Regimul termic va fi in continuare caracterizat de valori, in general, mai ridicate decat cele climatologic specifice inceputului de aprilie. Cerul va fi mai mult senin, iar vantul va sufla slab si moderat cu usoare intensificari, in prima parte a intervalului, in zona Moldovei. Temperaturile maxime se vor incadra intre 11 si 22 de grade, cele mai coborate valori urmand a se inregistra pe litoral, iar minimele intre -2 si 7 grade, mai ridicate in Dealurile de Vest, pana la 9…10 grade. Cu totul izolat in Transilvania se va semnala bruma, iar in zonele joase de relief, in special din est si sud-est, pe arii restranse, va fi ceata in orele diminetii.

Vremea in Capitala

Sambata

Vremea va fi frumoasa cu cer mai mult senin si vant slab pana la moderat. Temperatura aerului va creste, astfel incat maxima se va situa in jurul valorii de 19 grade, iar minima va fi de 4…6 grade.

Duminica

Vremea se va mentine frumoasa si in continuare usor mai calda decat in mod normal pentru aceasta perioada din an. Cerul va fi senin, iar vantul va sufla slab pana la moderat. Temperatura maxima va fi de 19…20 de grade, iar cea minima de 2…4 grade.

Sursa foto: jurnalul