PROGNOZA METEO pentru WEEKEND: Cum va fi VREMEA la final de OCTOMBRIE

Vremea in tara

Sambata

In majoritatea regiunilor, dar cu precadere in cele sudice si sud-estice valorile termice vor marca o crestere si se vor apropia de mediile multianuale climatologic specifice acestei perioade. Cerul va avea innorari in nord-vestul, nordul, centrul si estul tarii si va fi variabil spre partial noros in rest. Temporar se vor semnala precipitatii slabe cantitativ, local la munte, pe arii restranse in Moldova, Maramures si Transilvania si izolat in Muntenia si Dobrogea. Acestea vor fi sub forma de ploaie, predominant ninsori in zona de munte si trecator, posibil, precipitatii mixte in Maramures, estul Transilvaniei si nordul Moldovei. Vantul va avea intensificari in majoritatea regiunilor, in special in cursul zilei, iar pe crestele inalte de munte va sufla tare, viscolind si spulberand ninsoarea. Temperaturile maxime vor fi cuprinse intre 7 si 16 grade, iar cele minime se vor situa intre -3 si 7 grade. Dimineata si noaptea, in zonele joase de relief pe arii restranse se va semnala ceata si vor fi conditii de bruma.

Duminica

Valorile termice vor fi usor mai coborate decat mediile multianuale specifice acestei perioade in cea mai mare parte a tarii. Cerul va fi mai mult noros in jumatatea de nord a tarii si va avea innorari temporare in restul teritoriului. Se vor semnala precipitatii in general slabe cantitativ, pe arii extinse in Carpatii Orientali, unde va ninge, local in Maramures, estul Transilvaniei si in Moldova, unde vor fi ploi si trecator lapovita si ninsori, in timp ce in restul zonelor pe arii restranse va ploua, iar in Carpatii Meridionali si Occidentali vor predomina ninsorile. Vantul va sufla slab si moderat, cu unele intensificari local in est, centru si sud-vest, dar mai ales la munte, unde va continua sa viscoleasca ninsoarea. Temperaturile maxime vor fi cuprinse intre 6 si 16 grade, iar cele minime se vor situa intre -1 si 6 grade. Izolat se va semnala ceata si vor fi conditii de bruma.

Vremea in Capitala

Sambata

Vremea se va incalzi si va deveni normala sub aspect termic. Cerul va fi variabil spre partial noros seara si noaptea, dar conditiile de ploaie vor fi reduse. Vantul va sufla in general moderat. Temperatura maxima se va situa in jurul valorii de 14 grade, iar cea minima va fi de 3…5 grade.

Duminica

Valorile termice vor fi usor mai coborate decat mediile multianuale ale perioadei. Cerul va avea innorari si trecator va ploua slab. Vantul va sufla slab si moderat. Temperatura maxima se va situa in jurul valorii de 13 grade, iar cea minima va fi de 3…5 grade.

Sursa foto: realitatea