PROGNOZA METEO pentru WEEKEND. Cum va fi VREMEA la SFARSIT de SAPTAMANA

Vremea in tara

Sambata

In regiunile intracarpatice si la munte, temperatura va continua sa creasca si va fi mult mai cald decat in mod obisnuit, iar ca aspect ziua va predomina o vreme insorita, dar in cursul noptii vor fi unele innorari in vestul extrem, unde numai cu totul izolat vor fi conditii de ploaie. In sudul si estul teritoriului, local va fi nebulozitate joasa, asociata trecator cu burnita sau ploaie slaba, iar valorile termice, in special cele minime se vor situa peste mediile multianuale. Indeosebi dimineata si noaptea, se va semnala ceata, local in sud si centru si pe arii mai restranse in rest. Vantul va sufla slab si moderat, cu unele intensificari in jumatatea de nord a Moldovei, in sudul Banatului, precum si in zonele de munte. Temperaturile maxime se vor incadra intre 4…6 grade in zonele cu ceata mai persistenta si 18 grade in Dealurile de Vest, iar cele minime se vor situa intre 0 si 10 grade, cu valori mai coborate in depresiunile Carpatilor Orientali pana in jurul valorii de -3 grade.

Duminica

In regiunile sudice si estice vremea se va raci usor si va fi in general inchisa, cu nebulozitate joasa stratiforma, local ceata si pe arii restranse burnita sau ploi slabe. In restul teritoriului valorile termice vor continua sa caracterizeze o vreme calda pentru aceasta data din an, cerul va fi variabil, iar ceata se va semnala in special in zonele depresionare din centru. Vantul va sufla slab si moderat, cu unele intensificari in sudul Banatului. Temperaturile maxime se vor incadra, in general, intre 7 si 16 grade, iar cele minime intre -2 si 8 grade, cu valori mai coborate in depresiunile Carpatilor Orientali.

CITESTE SI: PROGNOZA METEO PANA LA SFARSITUL ANULUI! VESTI IMBUCURATOARE DE LA METEOROLOGI

Vremea in Capitala

Sambata

Valorile termice, in special cele minime se vor situa peste mediile multianuale. Dimineata se va semnala ceata, iar mai ales spre seara si noaptea va fi nebulozitate joasa asociata trecator cu burnita. Vantul va sufla slab pana la moderat. Temperatura maxima se va situa in jurul valorii de 11 grade, iar minima va fi de 6…7 grade.

Duminica

Vremea va fi in general inchisa. Trecator vor fi conditii de burnita, iar indeosebi dimineata si noaptea se va semnala ceata. Vantul va sufla slab pana la moderat. Temperatura maxima se va situa in jurul valorii de 9 grade, iar minima va fi de 6…7 grade.

Sursa foto: jurnalul