PROGNOZA METEO pentru WEEKEND. GERUL se INTOARCE la finele saptamanii

Vremea in tara

Sambata

In sudul si in estul tarii vor fi innorari, in general, persistente si pe arii restranse va fulgui. In restul teritoriului, cerul va fi variabil la senin, dar in zonele joase de relief, mai ales dimineata si noaptea, izolat va fi ceata, asociata si cu depunere de chiciura. Vantul va avea intensificari in sudul Banatului, dar temporar si la cote mai reduse si in sudul Moldovei, Baragan si Dobrogea si pe crestele montane. Valorile termice diurne vor caracteriza o vreme deosebit de rece pentru aceasta perioada in sudul si estul tarii, iar in rest, vor fi apropiate de mediile multianuale. Astfel, maximele vor fi cuprinse, in general, intre -5 si 5 grade. Noaptea vremea va fi geroasa in regiunile nordice, centrale si pe arii restranse in cele de sud. Minimele vor fi cuprinse intre -18…-16 grade in depresiunile Carpatilor Orientali si -4 grade in Dealurile de Vest si pe litoral.

Duminica

In sudul si in estul tarii vremea se va mentine deosebit de rece, pe arii restranse geroasa dimineata si noaptea. In aceste zone, vor mai fi innorari ale cerului si izolat va mai fulgui. In restul teritoriului cerul va fi variabil spre senin, valorile termice diurne vor fi apropiate de cele normale, pentru aceasta perioada, dar dimineata si noaptea, vremea va fi rece, local georasa in Transilvania si Maramures. Vantul va sufla slab si moderat, cu intensificari in sudul Banatului, dar, trecator, si pe litoral si pe crestele montane. Temperaturile maxime vor fi cuprinse, in general, intre -5 si 5 grade, iar cele minime intre -20 de grade in depresiunile Carpatilor Orientali si -4 grade pe litoral si in Dealurile de Vest. In zonele joase de relief, izolat va fi ceata, asociata cu depunere de chiciura.

 Vremea in Capitala

Sambata

Vremea va fi deosebit de rece. Cerul va avea innorari, in general, persistente si vor fi conditii ca, trecator, sa fulguiasca. Vantul va sufla moderat. Temperatura maxima se va situa in jurul valorii de -6 grade, iar cea minima va fi de -10…-8 grade.

Duminica

Vremea va fi, in continuare, deosebit de rece. Cerul va avea innorari, dar conditiile de fulguiala vor fi reduse. Vantul va sufla slab pana la moderat. Temperatura maxima va fi de -4…-3 grade, iar cea minima de -10…-8 grade.

Sursa foto: realitatea