PROGNOZA METEO pentru WEEKEND. VREME CALDA dar INSTABILA

Vremea in tara

Sambata

Vremea se va mentine usor instabila, iar valorile termice vor fi apropiate de mediile multianuale. Ziua cerul va fi variabil, cu innorari temporar accentuate, averse, descarcari electrice si intensificari de scurta durata ale vantului, in zonele de munte, local in vestul si sud-vestul tarii si izolat in rest. Vor fi conditii de grindina. Noaptea, nebulozitatea se va accentua treptat in regiunile vestice, unde mai ales spre sfarsitul intervalului pe arii restranse va ploua mai ales sub forma de aversa. Temperaturile maxime vor fi cuprinse intre 18 si 26 de grade, mai mici doar pe litoral si minime intre 4 si 14 grade. In zonele joase de relief, indeosebi din sud-est vor fi conditii de ceata.

Duminica

Vremea va fi instabila. Cerul va prezenta innorari temporar accentuate, iar aria ploilor va cuprinde toate regiunile, incepand cu partea de vest si sud-vest a teritoriului. Vor fi mai ales averse, insotite de descarcari electrice si intensificari de scurta durata ale vantului. Pe arii restranse vor fi cantitati de apa insemnate si conditii de grindina. Temperaturile maxime vor fi cuprinse, in general, intre 17 si 25 de grade, iar cele minime intre 6 si 13 grade. Dimineata, in sud-est vor mai fi conditii de ceata.

Vremea in Capitala

Sambata

Vremea va fi calda pentru aceasta data. Cerul va fi variabil, cu unele innorari pe parcursul zilei, cand vor fi conditii pentru ploi de scurta durata. Vantul va sufla slab pana la moderat. Temperatura maxima va fi de 24…25 de grade, iar minima se va situa in jurul valorii de 11 grade.

Duminica

Vremea va deveni instabila. Innorarile se vor accentua si mai ales spre seara si noaptea vor fi averse, insotite de descarcari electrice si intensificari de scurta durata ale vantului. Temperatura maxima se va situa in jurul valorii de 24 de grade, iar minima va fi de 11…12 grade.

Sursa foto: jurnalul