PROGNOZA METEO pentru WEEKEND! VREME CAPRICIOASA la INCEPUT de TOAMNA

Vremea in tara

Vineri

Valorile termice vor continua sa creasca usor, astfel incat vremea va deveni calduroasa in vestul, sudul si local in centrul tarii. Cerul va fi mai mult senin, cu unele innorari, ziua, in extremitatea de est a teritoriului, dar conditiile pentru ploi slabe, trecatoare, indeosebi in zona Deltei Dunarii, vor fi reduse. Spre seara si noaptea, in regiunile vestice, se vor semnala innorari si, izolat, vor fi averse si descarcari electrice. Vantul va sufla slab pana la moderat. Temperaturile maxime se vor incadra intre 23…24 de grade pe litoral si 33…34 de grade in vest si sud-vest, iar cele minime vor fi cuprinse intre 5…6 grade in depresiunile din estul Transilvaniei si 20…21 de grade in Dealurile de Vest. Noaptea, in zonele joase, vor fi conditii de ceata.

Sambata

Vremea va continua sa se incalzeasca si va fi calduroasa in cea mai mare parte a teritoriului, astfel incat temperaturile maxime se vor incadra intre 25 de grade pe litoral si 35 de grade in Lunca Dunarii. In vestul, sud-vestul, centrul si nordul tarii, precum si la munte, vor fi innorari temporar accentuate si se vor semnala averse, descarcari electrice si intensificari de scurta durata ale vantului, pe arii extinse in Banat, Crisana si Maramures si local in Oltenia si Transilvania. Vor fi conditii de grindina si pe arii restranse cantitatile de apa vor fi mai insemnate. In restul teritoriului, cerul va fi variabil, iar ploi de scurta durata se vor semnala cu totul izolat. Temperaturile minime vor fi cuprinse intre 10 grade in depresiuni si 20…22 de grade pe litoral. Dimineata si noaptea, mai ales in sud-est, vor fi conditii de ceata.

Duminica

Vremea va fi in general instabila, indeosebi in jumatatea de vest a tarii, unde vor fi innorari temporar accentuate, averse, care vor avea si caracter torential, descarcari electrice si intensificari de scurta durata ale vantului care pot lua aspect de vijelie. Izolat va cadea grindina. In aceste regiuni, valorile termice vor marca o scadere fata de ziua precedenta. In est si sud-est, vremea se va mentine calduroasa, cerul va fi variabil, iar astfel de fenomene se vor semnala local, in a doua parte a intervalului. Temperaturile maxime se vor incadra intre 21…22 de grade in Dealurile de Vest si 34 de grade in Muntenia, iar cele minime vor fi cuprinse intre 11 si 21 de grade. Dimineata in sud-est, izolat, vor fi conditii de ceata.

Luni

Valorile termice vor marca o scadere in toate regiunile, vremea devenind racoroasa, cu precadere in vestul, centrul si nordul tarii. Cerul va avea innorari accentuate in jumatatea de nord a teritoriului, unde pe arii extinse vor mai fi averse, care vor avea si caracter torential, posibil insotite de descarcari electrice si intensificari de scurta durata ale vantului. In prima parte a zilei, astfel de manifestari ale instabilitatii atmosferice se vor mai semnala local si in regiunile sudice, apoi cerul se va degaja. Temperaturile maxime se vor incadra, in general, intre 18 si 26 de grade, iar cele minime vor fi cuprinse intre 8 si 18 grade

Vremea in Capitala

Vineri

Vremea va deveni calduroasa. Cerul va fi mai mult senin, iar vantul va sufla in general slab. Temperatura maxima se va situa in jurul valorii de 30 de grade, iar cea minima va fi de 14…15 grade.

Sambata

Vremea se va mentine calduroasa, astfel incat temperatura maxima va fi de 33…34 de grade, iar cea minima de 17…19 grade. Cerul va fi mai mult senin ziua si variabil noaptea, iar vantul va sufla slab pana la moderat.

Duminica

Vremea va fi in continuare calduroasa. Cerul va fi variabil, cu innorari mai accentuate spre seara si in cursul noptii, cand vor fi averse, descarcari electrice si intensificari de scurta durata ale vantului. Temperatura maxima va fi de 33…34 de grade, iar cea minima de 17…18 grade.

Luni

Vremea se va raci fata de ziua precedenta. Cerul va fi variabil, cu innorari mai accentuate in prima parte a zilei, cand va mai ploua. Vantul va sufla slab si moderat. Temperatura maxima va fi de 25…26 de grade, iar cea minima se va situa in jurul valorii de 12 grade.

Sursa foto: jurnalul