PROGNOZA METEO pentru WEEKEND. Vreme excelenta la finele acestei saptamani

PROGNOZA METEO pentru WEEKEND. Vremea la finele acestei saptamani continua sa fie excelenta in majoritatea zonelor tarii, temperaturile fiind peste media obisnuita a acestei perioade, informeaza meteorologii de la ANM.

Vremea in tara

Sambata

Vremea se va mentine mai calda decat in mod obisnuit in aceasta perioada din an. Temperaturile maxime, in scadere usoara in regiunile din vest si nord-vest, se vor incadra intre 18 si 27 de grade, in timp ce minimele se vor situa peste mediile multianuale in toata tara si vor fi cuprinse intre 7 si 14 grade. Cerul va fi variabil in regiunile sudice, iar in restul teritoriului va avea innorari temporare si, mai ales spre seara si noaptea, va ploua slab in nord, centru si nord-est. Vantul va sufla slab si moderat, cu unele intensificari in zona montana. In primele ore ale intervalului va mai fi ceata in zonele joase de relief, din sud, centru si est.

Duminica

Vremea se va mentine calda ziua indeosebi in sud si sud-vest, iar pe timpul noptii valorile de temperatura vor fi peste mediile climatologice in toate regiunile. Cerul va fi variabil, cu innorari temporare; vor fi posibile ploi mai ales spre sfarsitul intervalului in vestul tarii si la munte. Vantul va sufla slab si moderat, cu unele intensificari la munte. Temperaturile maxime se vor incadra intre 14 si 25 de grade, iar cele minime intre 4 si 14 grade. In zonele joase de relief vor fi conditii de ceata.

Vremea in Capitala

Sambata

Valorile termice se vor mentine peste cele specifice datei, astfel maxima va fi de 24…25 de grade, iar minima de 10…12 grade. Cerul va fi variabil, mai mult senin ziua; vantul va sufla slab pana la moderat si vor fi conditii de ceata, indeosebi dimineata.

Duminica

Vremea va continua sa fie calda pentru ultima decada a lunii octombrie. Temperatura maxima va fi de 21…22 de grade, iar cea minima de 10…11 grade. Cerul va avea innorari trecatoare, iar vantul va sufla slab pana la moderat.

Sursa foto: jurnalul