PROGNOZA METEO pentru WEEKEND. VREME RACOROASA si INSTABILA

PROGNOZA METEO pentru WEEKENDUL 26-28 MAI 2017. VREMEA pentru acest final de saptamana va fi RACOROASA si INSTABILA.

Vremea in tara

Sambata

In sudul, centrul si estul tarii, precum si in zona montana vremea va fi in continuare in general instabila si racoroasa. Mai ales pe timpul zilei vor fi innorari temporar accentuate, averse, descarcari electrice, intensificari de scurta durata ale vantului si punctiform cantitati de apa mai insemnate. Pe crestele montane, la altitudini mai mari de 2000 de metri, trecator pot fi si precipitatii mixte. In restul teritoriului cerul va fi variabil si cu precadere dupa-amiaza, izolat vor fi posibile ploi slabe, iar valorile termice vor fi apropiate de cele normale pentru ultima decada a lunii mai. Temperaturile maxime vor fi cuprinse intre 16 si 25 de grade, iar cele minime intre 5 si 13 grade, usor mai coborate in depresiunile Carpatilor Orientali.

Duminica

Vremea va deveni in general frumoasa. Cerul va fi variabil, mai mult senin noaptea si doar dupa-amiaza pe spatii mici in sudul tarii si la munte vor fi ploi slabe de scurta durata. Vantul va sufla moderat in regiunile estice si sud-estice si in general slab in restul zonelor. Temperaturile maxime, in crestere fata de ziua precedenta in sud, centru si est, vor fi cuprinse intre 19 si 26 de grade, iar cele minime intre 3 si 13 grade, mai ridicate pe litoral spre 14…16 grade. In cursul noptii, vor fi conditii de ceata.

Vremea in Capitala

Sambata

Vremea va fi in general instabila si racoroasa. Mai ales pe timpul zilei cerul va avea innorari temporar accentuate si vor fi averse si trecator, descarcari electrice si unele intensificari ale vantului. Temperatura maxima se va situa in jurul valorii de 19 grade, iar cea minima va fi de 10…11 grade.

Duminica

Vremea va fi in general frumoasa si se va incalzi fata de ziua anterioara. Cerul va avea innorari trecatoare in cursul zilei si va fi mai mult senin noaptea. Vantul va sufla slab si moderat. Temperatura maxima se va situa in jurul valorii de 23 de grade, iar cea minima va fi de 8…11 grade.

Sursa foto: jurnalul