PROGNOZA METEO pentru WEEKEND. VREME URATA si RECE plina de PRECIPITATII

Vremea in tara

Vineri

Vremea se va mentine deosebit de rece. Ziua, vor mai fi innorari si precipitatii, in diminuare din punct de vedere cantitativ, local in centrul, estul si sud-estul tarii si izolat in celelalte regiuni. Noaptea, astfel de manifestari vor fi, pe arii restranse, in nord-vest, nord si centru; in primele ore si in extremitatea de rasarit, iar in restul teritoriului, cerul va deveni variabil. Precipitatiile vor fi mai ales sub forma de ninsoare in Moldova si la munte; mixte in Transilvania; predominant ploi in Baragan si in Dobrogea si doar ploi in celelalte zone. Vantul va sufla in general moderat, iar in est, sud-est si la munte va avea intensificari, indeosebi in prima parte a intervalului. Temperaturile maxime se vor incadra intre 1 si 12 grade, iar cele minime intre -6 si 2 grade, mai scazute in depresiuni, spre -8…-10 grade. Local, se va produce bruma si izolat inghet la sol.

Sambata

Vremea va fi mai rece decat in mod obisnuit la aceasta data, desi temperatura aerului va creste fata de intervalul precedent. Astfel, valorile maxime se vor incadra, in general, intre 7 si 15 grade, iar cele minime intre 1 si 6 grade, mai scazute in depresiunile Carpatilor Orientali. In vestul, nordul si centrul tarii, vor fi innorari si ploi, ce vor avea si caracter de aversa. In zona de munte, iar noaptea si in nord-vest, precipitatiile vor fi si sub forma de lapovita si ninsoare. In restul teritoriului, cerul va fi variabil, cu innorari trecatoare si izolat, posibil ploi slabe, spre sfarsitul intervalului. Vantul va sufla slab si moderat, cu intensificari in zona montana, cu viteze mai mari pe creste, precum si in delta.

Duminica

Valorile termice se vor situa in continuare sub cele normale pentru ultima decada a lunii aprilie. Cerul va avea innorari, indeosebi in cursul zilei, si va ploua local in nordul, centrul si estul teritoriului si izolat in rest. In zona montana, precipitatiile vor fi mai ales sub forma de lapovita si ninsoare. Vantul va sufla slab si moderat cu intensificari la munte, iar in prima parte a intervalului, izolat, si in rest. Temperaturile maxime vor fi cuprinse intre 6 si 16 grade, iar cele minime intre -4 si 5 grade. Noaptea, local se va produce bruma.

Luni

Valorile termice se vor situa, in continuare, sub cele normale specifice perioadei, in majoritatea zonelor. Cerul va fi variabil cu innorari -ziua in zona montana, unde doar izolat vor fi precipitatii mixte, iar seara si noaptea in vest si nord-vest, unde local va ploua. Vantul va sufla slab si moderat, cu unele intensificari la munte, iar in a doua parte a intervalului si in Campia de Vest si in Delta Dunarii. Temperatura aerului, in usoara crestere, va avea valori maxime cuprinse intre 8 si 19 grade si minime intre -1 si 10 grade, mai mici in depresiuni. Noaptea, pe arii restranse, se va produce bruma.

Vremea in Capitala

Vineri

Vremea se va mentine deosebit de rece pentru ultima decada a lunii aprilie; temperatura maxima va fi de 8…9 grade, iar cea minima de 0 grade in centrul orasului si -3…-2 grade la periferie. Cerul va avea innorari ziua, cand temporar va ploua, iar noaptea se va degaja treptat si se va produce bruma. Vantul va sufla slab si moderat.

Sambata

Vremea va fi mai rece decat in mod obisnuit la aceasta data, desi valorile termice vor marca o crestere fata de intervalul precedent. Cerul va fi variabil, cu innorari trecatoare noaptea. Vantul va sufla moderat ziua, apoi in general slab. Temperatura maxima se va situa in jurul valorii de 14 grade, iar minima va fi de 2…4 grade.

Duminica

Vremea se va mentine mai rece decat in mod normal la aceasta data. Cerul va fi variabil, cu innorari ziua, cand vor fi conditii de ploaie slaba. Vantul va sufla moderat in prima parte a intervalului, apoi treptat va slabi in intensitate. Temperatura maxima va fi de 14…15 grade, iar cea minima de 1…3 grade.

Luni

Temperatura aerului, in usoara crestere, va avea valori apropiate de cele normale pentru aceasta perioada. Maxima va fi de 16…17 grade, iar minima de 3…5 grade, usor mai scazuta in zona preoraseneasca. Cerul va fi variabil, iar vantul va sufla slab si moderat.

Sursa foto: telegraf