PROGNOZA METEO pentru WEEKEND: VREMEA SE MENTINE RECE

Vremea in tara

Sambata

Valorile termice se vor mentine mai scazute decat cele normale pentru aceasta perioada, in majoritatea regiunilor. Innorarile se vor accentua treptat si va ploua in jumatatea de nord a tarii si pe arii restranse in cea de sud. Izolat, in extremitatea de nord, cantitatile de apa vor depasi 20 l/mp. Vantul va avea intensificari in sudul Banatului si in zona montana inalta, iar in restul teritoriului va sufla slab si moderat. Temperaturile maxime vor avea valori de la 6 grade in nordul Moldovei, pana la 21 de grade in Dealurile de Vest, iar cele minime se vor incadra intre -1 si 13 grade. Dimineata si noaptea in zonele joase de relief, izolat se va semnala ceata.

Duminica

Vremea va fi inchisa si rece. Temporar va ploua in toate regiunile, iar in zona montana, in special la altitudini mai mari si cu precadere in cursul noptii, precipitatiile vor fi si sub forma de lapovita si ninsoare. Pe arii restranse, indeosebi in nord-vestul tarii, cantitatile de apa vor fi mai insemnate. Vantul va sufla slab si moderat cu unele intensificari in sud, in sud-est si pe crestele crestele montane. Temperaturile maxime, mai scazute decat cele din ziua precedenta, vor fi cuprinse, in general, intre 5 si 15 grade, iar cele minime intre 2 si 10 grade, usor mai mici in depresiunile Carpatilor Orientali.

Vremea in Capitala

Sambata

Valorile termice se vor mentine mai scazute decat cele normale pentru mijlocul lunii octombrie. Innorarile se vor accentua, iar in cursul noptii temporar va ploua slab. Vantul va sufla slab si moderat. Temperatura maxima va fi de 13…14 grade, iar cea minima de 5…7 grade.

Duminica

Vremea va fi inchisa si rece. Temporar va ploua, iar vantul va avea unele intensificari. Temperatura maxima se va situa in jurul valorii de 11 grade, iar cea minima va fi de 5…6 grade.

Sursa foto: adevarul