PROGNOZA METEO pentru WEEKEND. VREMEA la inceputul lunii OCTOMBRIE

Prognoza meteo pentru primul week-end din luna octombrie va aduce temperaturi mai scazute decat cele obisnuite la aceasta data. Precipitatiile vor fi slabe si cerul va fi variabil informeaza meteorologii de la ANM.

Vremea va fi racoroasa, pentru aceasta perioada din an, in vestul si nord-vestul tarii si rece, in celelalte regiuni. Cerul va fi partial noros in sud si sud-est si mai mult senin in restul teritoriului. Vantul va mai avea intensificari, in special in cursul zilei, in Dobrogea, cu viteze mai mari pe litoral si in delta. Temperaturile maxime se vor incadra intre 13 si 19 grade, iar cele minime intre 1 si 12 grade, mai coborate in estul Transilvaniei, pana in jurul a -3 grade. Izolat, mai ales in depresiunile din nord si din centru, se va produce bruma. In a doua parte a noptii, pe arii restranse, in zonele joase de relief, se va forma ceata.

Duminica

Vremea va fi mai rece decat in mod normal la inceputul lunii octombrie. Cerul va fi variabil, cu unele innorari in extremitatea sudica si de sud-est, unde vor fi conditii de ploaie slaba. Vantul va sufla slab si moderat, cu unele intensificari in Baragan si Dobrogea, pe crestele montane si doar izolat in rest. Temperaturile maxime se vor incadra, in general, intre 14 si 18 grade, iar cele minime intre 2 si 12 grade, mai coborate pana in jurul a -2 grade, in depresiunile din estul Transilvaniei, unde se va produce bruma. Pe arii restranse, dimineata si noaptea, va fi ceata.

Vremea in Capitala

Sambata

Vremea va fi in continuare mai rece decat in mod obisnuit, la sfarsit de septembrie. Cerul va fi variabil, mai mult senin pe parcursul noptii, iar vantul va sufla slab si moderat. Temperatura maxima va fi de 16…17 grade, iar cea minima de 6…7 grade, mai scazuta in zona preoraseneasca, pana in jurul a 4 grade.

Duminica

Vremea se va mentine mai rece decat in mod obisnuit la inceputul lunii octombrie. Cerul va fi variabil, iar vantul va sufla slab si moderat, cu intensificari trecatoare. Temperatura maxima va fi de 16…17 grade, iar cea minima de 6…7 grade, mai scazuta in zona preoraseneasca.

Sursa foto: jurnalul