PROGNOZA METEO pentru WEEKEND: Cum va fi VREMEA la sfarsit de saptamana

Vremea in tara

Sambata

Vremea va fi in general frumoasa si se va incalzi in toate regiunile, devenind calda pentru acesta data in partea de vest a tarii. Cerul va fi variabil, cu unele innorari ziua in regiunile estice si sudice, dar numai izolat va ploua slab in Dobrogea si Baragan. Noaptea, nebulozitatea se va extinde treptat si va cuprinde vestul, sud-vestul, nordul si partial centrul teritoriului, iar ploi slabe se vor semnala local in Banat, Crisana si Maramures si izolat in Transilvania, nordul Moldovei si, posibil, in Oltenia. Vantul va sufla slab si moderat, cu intensificari indeosebi in a doua parte a intervalului in zona montana inalta, dar temporar si la cote mai reduse si in Campia de Vest si in partea de sud-est. Temperaturile maxime se vor incadra intre 7 si 17 grade, iar cele minime intre -2 si 12 grade. Izolat, dimineata si noaptea, in zonele joase de relief va fi ceata.

Duminica

Vremea va continua sa se incalzeasca devenind mult mai calda decat ar fi normal pentru acesta data indeosebi in regiunile vestice si sudice. Cerul va fi variabil in jumatatea de sud-est si va avea innorari temporare in restul teritoriului, unde local va ploua, in general slab cantitativ. Vantul va sufla slab si moderat, cu intensificari la munte, indeosebi pe crestele inalte, unde va fi tare, dar si in Campia de Vest, mai ales in a doua parte a intervalului. Dimineata si noaptea, pe suprafete mici in zonele joase de relief va fi ceata. Temperaturile maxime se vor incadra intre 10 si 20 grade, iar cele minime intre 5 si 15 grade, usor mai coborate in estul Transilvaniei.

Vremea in Capitala

Sambata

Vremea se va incalzi fata de intervalul precedent. Cerul va fi variabil, cu innorari trecatoare ziua. Vantul va sufla slab pana la moderat, iar dimineata si noaptea vor fi conditii de ceata. Temperatura maxima se va situa in jurul valorii de 13 grade, iar cea minima va fi de 4…5 grade.

Duminica

Vremea va continua sa se incalzeasca devenind mult mai calda decat ar fi normal pentru acesta data. Cerul va fi variabil, cu innorari trecatoare, dar conditiile de ploaie vor fi reduse. Vantul va sufla slab pana la moderat, iar dimineata si noaptea vor fi conditii de ceata. Temperatura maxima se va situa in jurul valorii de 17 grade, iar cea minima va fi de 7…9 grade.

Sursa foto: realitatea