PROGNOZA METEO pentru WEEKEND. VREMEA la INCEPUT de DECEMBRIE

PROGNOZA METEO pentru WEEKEND. VREMEA la INCEPUT de DECEMBRIE.

Vremea in tara

Vineri

In cursul zilei, in zonele de munte, precum si nordul si centrul tarii, cerul va avea innorari, temporar vor predomina ninsorile, iar cantitatile de precipitatii vor depasi, indeosebi la munte, local 15…20 l/mp si izolat 25 l/mp, astfel ca se va depune strat nou de zapada consistent. In restul teritoriului, innorarile vor fi temporare si se vor semnala precipitatii slabe mixte, local in Crisana, jumatatea sudica a Moldovei si in Dobrogea si pe spatii mici in Muntenia, Oltenia si Banat, favorizand formarea poleiului. Vor fi perioade de timp in care vantul va avea intensificari in toate regiunile, cu viteze la rafala de peste 55…65 km/h, iar pe arii restranse peste 70…75 km/h, in timp ce la munte va sufla tare, cu peste 90…100 km/h viscolind puternic si troienind zapada, iar vizibilitatea se va reduce sub 50 m. Seara si noaptea, cerul va mai avea innorari numai in zonele de munte si in regiunile estice, unde pe arii restranse va mai ninge in general slab cantitativ si, desi vantul va mai prezenta intensificari temporare, viscolind sau spulberand zapada, se va semnala totusi o diminuare a intensitatii rafalelor, mai ales in a doua parte a intervalului. In restul zonelor, cerul va deveni variabil si numai izolat vor mai fi conditii de precipitatii, iar vantul va ajunge sa sufle in general moderat. Temperaturile maxime vor continua sa creasca in majoritatea regiunilor, apropiindu-se de mediile climatologic specifice perioadei, si vor fi cuprinse intre -1 si 10 grade in sudul Munteniei si al Dobrogei, iar cele minime se vor incadra intre -10 si 0 grade. Spre dimineata vor fi conditii de ceata.

Sambata

Valorile termice vor marca o scadere fata de intervalul precedent in cea mai mare parte a tarii. Astfel, temperaturile maxime vor fi cuprinse intre -2 si 7 grade, iar cele minime intre -12 si -2 grade. In nordul, nord-estul si centrul tarii vor fi innorari temporare si va mai ninge, in general slab cantitativ, local in Maramures si in zona Carpatilor Orientali si pe arii restranse in restul zonelor montane, in Moldova si Transilvania. In restul teritoriului, cerul va fi variabil, cu innorari trecatoare si fulguieli izolate. Desi la cote mult mai reduse decat in intervalul precedent, vantul va mai avea intensificari la munte, cu viteze mai mari pe crestele cele mai inalte, viscolind si spulberand zapada, iar in timpul zilei, intensificari temporare vor fi si in sudul, centrul si estul tarii, spulberand trecator zapada in nordul Moldovei si in Transilvania. Izolat, in zonele joase de relief, dimineata si noaptea se va semnala ceata, posibil asociata cu depunere de chiciura.

Duminica

Valorile termice, in special cele nocturne, vor continua sa se situeze cu mult sub cele climatologic specifice acestei date din an la nivelul intregii tarii. Cerul va fi variabil, cu innorari in special in regiunile nordice, nord-estice, centrale si la munte, unde trecator si pe arii restranse va ninge slab. In restul zonelor doar izolat vor fi conditii de fulguiala. Vantul va sufla slab si moderat, cu intensificari trecatoare mai ales in zona montana inalta, unde va viscolii ninsoarea si spulbera zapada. Temperaturile maxime vor fi cuprinse intre -3 si 6 grade, iar cele minime intre -13 si -2 grade, usor mai coborate in zonele depresionare. Izolat, in zonele joase de relief, mai ales dimineata si noaptea se va semnala ceata, asociata cu depunere de chiciura.

Vremea in Capitala

Vineri

Cerul va fi variabil, cu innorari mai ales dimineata, dar conditiile de precipitatii vor fi reduse. Vantul va creste treptat in intensitate spre orele amiezii, iar temporar pe parcursul zilei rafalele vor atinge viteze de 55…65 km/h. Spre seara si in cursul noptii va slabi in intensitate si pana dimineata va deveni moderat. Temperatura maxima va fi de va situa in jurul valorii de 8 grade, iar cea minima va fi de -3…-1 grad, mai scazuta in zona preoraseneasca, spre -4 grade.

Sambata

Cerul va fi variabil, iar vantul va sufla slab si moderat, cu unele intensificari ziua, dar la cote mult mai reduse decat in intervalul precedent. Valorile termice vor marca o scadere usoara, astfel incat temperatura maxima va fi de 6…7 grade, iar cea minima se va situa in jurul valorii de -5 grade.

 Duminica

Valorile termice, in special cele nocturne, vor continua sa se situeze sub mediile multianuale specifice acestei date din an. Cerul va fi variabil, cu innorari trecatoare, iar vantul va sufla slab pana la moderat. Temperatura maxima va fi de 4…5 grade, iar cea minima se va situa in jurul a -6 grade.

Sursa foto: realitatea