PROGNOZA METEO pentru WEEKEND. VREMEA SE INCALZESTE in final de saptamana

Vremea in tara

Vineri

Valorile termice vor continua sa creasca astfel incat, la nivelul intregii tari, dar mai cu seama in regiunile sudice si de rasarit, vremea va deveni mai calda decat in mod obisnuit la aceasta data. Temperaturile maxime se vor incadra, in general, intre 3 si 13 grade, iar cele minime intre -4 si 5 grade, usor mai mici in depresiunile Carpatilor Orientali. Cerul va fi temporar noros si izolat vor fi precipitatii slabe, mixte in zona montana si ploi sau burnita in nordul, estul si sud-estul tarii. Vantul va sufla slab si moderat, cu intensificari la munte, indeosebi pe creste, dar temporar si pe arii restranse, si in celelalte regiuni. Pe spatii mici, in zonele joase de relief, va fi ceata.

Sambata

Vremea se va mentine mai calda decat in mod normal, in aceasta perioada. Cerul va fi temporar noros si izolat se vor semnala precipitatii slabe, mixte, la munte. Vantul va sufla slab si moderat, cu intensificari in zona montana, mai ales pe creste. Temperaturile maxime se vor incadra, in general, intre 2 si 12 grade, iar cele minime vor fi cuprinse intre -4 si 4 grade. In zonele joase de relief, pe arii restranse va fi ceata si posibil burnita sau ploaie slaba.

Duminica

Vremea va fi calda pentru aceasta perioada din an in cea mai mare parte a tarii. Cerul va fi variabil, cu innorari temporare in cursul noptii in nord-vest si centru, unde, pe arii restranse vor fi precipitatii slabe, mixte in zonele joase si mai ales ninsori la munte. Vantul se va intensifica in parte a doua a intervalului in zona montana si izolat in rest. Temperaturile maxime se vor incadra, in general, intre 5 si 15 grade, iar cele minime intre -5 si 6 grade. Izolat, in orele diminetii, vor fi conditii de ceata.

Vremea in Capitala

Vineri

Vremea va continua sa se incalzeasca si va deveni mai calda decat in mod normal pentru aceasta perioada. Cerul va fi variabil, iar vantul va sufla slab si moderat. Temperatura maxima va fi de 8…9 grade, iar cea minima de 1…3 grade, usor mai coborata in zona preoraseneasca.

Sambata

Vremea va fi in continuare mai calda pentru aceasta perioada. Cerul va fi variabil, iar vantul va sufla slab si moderat. Temperatura maxima va fi de 9…10 grade, iar cea minima de -1…0 grade.

Duminica

Vremea va fi mult mai calda decat in mod obisnuit pentru aceasta perioada. Cerul va fi variabil, iar vantul va sufla slab si moderat. Temperatura maxima va fi de 11…12 grade, iar cea minima de 0…2 grade.

Sursa foto: jurnalul