PROGNOZA METEO pentru WEEKEND. E TIMPUL SA PLECI LA MARE

Vremea in tara

Vineri

Vremea se va mentine calduroasa in majoritatea regiunilor, caniculara in orele dupa-amiezii in vestul si sud-vestul tarii si izolat in rest, iar disconfortul termic va fi in crestere. Cerul va fi variabil, cu unele innorari dupa-amiaza si seara, in special, in zona de munte, unde doar izolat si trecator vor fi averse si descarcari electrice. Vantul va sufla slab si moderat. Temperaturile maxime vor avea valori de la 28 de grade pe litoral, pana in jurul a 37 de grade in Campia de Vest, iar cele minime se vor incadra, in general, intre 14 si 23 de grade.

Sambata

Vremea va fi in continuare calduroasa, caniculara in orele amiezii in vestul si sudul tarii si izolat in rest, iar disconfortul termic va fi accentuat. Cerul va fi variabil cu innorari temporare, dupa-amiaza si la inceputul noptii, in vestul, nordul si centrul teritoriului, precum si la munte, unde pe arii restranse vor fi averse si descarcari electrice. Cu totul izolat, vor fi posibile caderi de grindina. Vantul va sufla slab si moderat cu unele intensificari, in timpul ploilor. Temperaturile maxime vor fi cuprinse, in general, intre 29 si 37 de grade, iar cele minime vor avea valori intre 11…13 grade in depresiunile Carpatilor Orientali si 22…24 de grade pe litoral si in Dealurile de Vest.

Duminica

In vestul si sudul tarii, vremea se va mentine calduroasa, caniculara in orele amiezii cand, disconfortul termic va fi ridicat, iar in rest, valorile termice vor marca o scadere, fata de cele din ziua precedenta. Cerul va fi variabil, cu innorari temporar accentuate dupa-amiaza si la inceputul noptii cand, in zonele de deal si de munte si pe arii mai restranse in celelalte regiuni, vor fi averse, descarcari electrice si intensificari de scurta durata ale vantului. Izolat, vor fi caderi de grindina si cantitati de apa mai insemnate. Temperaturile maxime vor fi cuprinse, in general, intre 28 si 36 de grade, iar cele minime se vor situa intre 12…13 grade in depresiunile Carpatilor Orientali si 21…23 de grade pe litoral si in Dealurile de Vest.

Vremea in Capitala

Vineri

Vremea va fi in continuare calduroasa. Cerul va fi mai mult senin, iar vantul va sufla in general slab. Temperatura maxima va fi de 33…34 de grade, iar cea minima de 16…18 grade.

Sambata

Vremea va fi calduroasa, caniculara in orele amiezii, cand disconfortul termic va fi ridicat. Cerul va fi variabil spre senin, iar vantul va sufla slab si moderat. Temperatura maxima se va situa in jurul valorii de 35 de grade, iar cea minima va fi de 18…20 de grade, usor mai coborata in zona preoraseneasca.

Duminica

Vremea se va mentine calduroasa. Cerul va fi variabil, cu innorari temporar accentuate dupa-amiaza si seara, cand vor fi conditii de averse, descarcari electrice si intensificari de scurta durata ale vantului. Temperatura maxima va fi de 33…34 de grade, iar cea minima de 18…20 de grade.

Sursa foto: jurnalul