PROGNOZA METEO pentru WEEKEND. VREMEA se INCALZESTE dar ramane INSTABILA

Vremea in tara

Sambata

Vremea va fi in general instabila. Temporar innorarile vor fi accentuate si se vor semnala averse, insotite de descarcari electrice, la inceput in regiunile intracarpatice, unde si valorile termice vor marca o scadere, apoi din orele dupa-amiezii si in restul tarii. Ploile vor avea si caracter torential, local se vor cumula cantitati de apa insemnate si va cadea grindina. Vantul va avea intensificari temporare in cea mai mare parte a teritoriului si trecator va lua aspect de vijelie in timpul ploilor. Temperaturile maxime se vor incadra, in general, intre 17 si 27 de grade, iar cele minime intre 8 si 15 grade.

Duminica

Vremea se va ameliora sub aspectul precipitatiilor. Cerul va fi variabil, cu innorari temporare indeosebi in cursul zilei, cand, local in zonele montane si pe arii restranse in rest, se vor semnala averse si descarcari electrice. Izolat vor fi conditii de grindina. Vantul va sufla slab si moderat, cu intensificari mai ales ziua la munte, in regiunile estice si sud-vestice. Temperaturile maxime, usor mai scazute comparativ cu ziua anterioara in est si sud-est, dar si mai ridicate in celelalte zone, se vor incadra, in general, intre 18 si 26 de grade, iar cele minime intre 5 si 13 grade.

Vremea in Capitala

Sambata

Gradul de instabilitate atmosferica va fi in crestere incepand de dupa-amiaza si se va manifesta prin innorari temporar accentuate, averse insotite de descarcari electrice si intensificari de scurta durata ale vantului. Temperatura maxima se va situa in jurul valorii de 26 de grade, iar minima va fi de 11…13 grade.

Duminica

Cerul va fi temporar noros in cursul zilei, cand, trecator vor mai fi conditii de ploaie slaba. Vantul va sufla slab si moderat. Temperatura maxima va fi de 24…25 de grade, iar cea minima de 10…12 grade.

Sursa foto: JURNALUL