PROGNOZA METEO pentru WEEKEND. VREMEA se incalzeste USOR

Vremea in tara

Vineri

Vremea se va incalzi, in special in vestul tarii si in zonele de deal si de munte; astfel, temperaturile maxime se vor incadra intre -4 si 6 grade, iar cele minime intre -10 si 3 grade. In regiunile vestice, nord-vestice si centrale cerul va fi mai mult noros si vor fi precipitatii mixte, iar la munte va ninge. In restul tarii, cerul va fi temporar noros, iar precipitatii mixte se vor semnala local in cursul noptii, cu precadere in Oltenia. Pe arii restranse se va produce polei. Vantul va avea intensificari temporare la munte, viscolind ninsoarea, dar la cote mai reduse si in vestul si sud-estul teritoriului. Indeosebi in regiunile extracarpatice se va semnala ceata.

Sambata

Valorile termice vor continua sa creasca si vor fi apropiate de mediile climatologice ale perioadei in cea mai mare parte a tarii. Astfel, maximele se vor incadra -1 si 9 grade, cu cele mai ridicate valori in Dobrogea, iar cele minime intre -9 si 2 grade. In regiunile intracarpatice cerul va fi mai mult noros si vor fi precipitatii in general slabe cantitativ. Ziua acestea vor fi pe arii relativ extinse, sub forma de ninsoare si lapovita, dar trecator si ploaie, iar noaptea, local doar ninsori. In restul teritoriului innorarile vor fi temporare si pe spatii mici vor fi precipitatii slabe mixte. Pe arii restranse se va produce polei. La munte va ninge, iar vantul va avea intensificari, viscolind temporar ninsoarea si zapada, in timp ce in celelalte zone vantul va sufla moderat, cu intensificari trecatoare.

Duminica

Temperatura aerului va fi in scadere, vremea devenind rece, local geroasa pe timpul noptii. Prin urmare maximele termice se vor situa intre -4 si 4 grade, iar cele minime in general intre -12 si -4 grade. Cerul va fi temporar noros si va ninge slab, pe arii restranse mai ales la munte, iar la inceputul intervalului in Dobrogea vor mai fi precipitatii mixte. Vantul va sufla slab si moderat.

Vremea in Capitala

Vineri

Vremea se va incalzi, valorile termice urmand a se situa usor sub limitele normale pentru aceasta perioada, maxima va fi de 0…1 grad, iar minima de -7…-5 grade. Cerul va fi variabil, cu innorari temporare, iar vantul va sufla slab si moderat. Vor fi conditii de ceata.

Sambata

Vremea va continua sa se incalzeasca si se va apropia de regimul termic normal, maxima se va situa in jurul valorii de 2 grade, iar cea minima va fi de -6…-4 grade. Cerul va avea innorari si trecator vor fi conditii de precipitatii slabe mixte si de polei. Vantul va sufla slab si moderat.

Duminica

Vremea se va raci, devenind geroasa pe timpul noptii. Cerul va fi variabil, cu unele innorari noaptea. Temperatura maxima va fi de -1…0 grade, iar cea minima de -12…-10 grade.

Sursa foto: adevarul