PROGNOZA METEO pentru WEEKEND. VREMEA se mentine GEROASA

Vremea in tara

Sambata

Vremea se va mentine geroasa dimineata si noaptea in cea mai mare parte a tarii. In orele amiezii valorile termice vor ramane sub mediile multianuale in regiunile sudice, in timp ce in restul teritoriului acestea vor fi apropiate de normalul perioadei. In interiorul arcului carpatic cerul va fi mai mult senin, dar dimineata si noaptea, pe arii restranse, va fi ceata asociata cu chiciura. In restul teritoriului cerul va fi variabil, dar in primele ore ale zilei si noaptea, local va fi nebulozitate joasa si ceata, asociata cu depunere de chiciura si trecator cu fulguieli. Vantul va sufla slab pana la moderat. Temperaturile maxime vor fi cuprinse intre -8 si 5 grade, iar cele minime se vor situa intre -21 de grade in depresiunile Carpatilor Orientali si in jurul a -2 grade in Delta Dunarii.

Duminica

Vremea se va incalzi fata de intervalul anterior, insa in primele ore ale zilei, in special in sud, sud-vest si in centru, gerul va persista. Cerul va fi variabil, cu innorari in accentuare si in extindere in regiunile extracarpatice precum si in zonele montane, unde doar izolat va ninge slab. Vantul va sufla slab si moderat, cu unele intensificari spre sfarsitul intervalului in sudul Banatului. Temperaturile maxime se vor incadra intre -7 si 4 grade, iar cele minime intre -13 si -2 grade, usor mai coborate in depresiunile din estul Transilvaniei.

Vremea in Capitala

Sambata

Vremea va fi deosebit de rece, geroasa dimineata si noaptea. Cerul va fi variabil, cu unele innorari si conditii de ceata la inceputul si sfarsitul intervalului, iar vantul va sufla slab. Temperatura maxima va fi de -4…-3 grade, iar cea minima de -12…-10 grade, posibil usor mai coborata in zona preoraseneasca.

Duminica

Valorile termice vor fi in crestere fata de ziua anterioara, urmand a se inregistra o temperatura maxima de -1…0 grade si o minima de -5…-4 grade. Nebulozitatea se va accentua treptat, iar vantul va sufla slab pana la moderat. Dimineata si noaptea vor fi conditii de ceata asociata cu chiciura.

Sursa foto: realitatea