PROGNOZA METEO pentru WEEKEND. VREMEA se RACESTE din nou

Vremea in tara

Sambata

Vremea se va raci, iar racirea va fi accentuata, fata de intervalul precedent, in toata tara. Astfel, temperaturile maxime se vor incadra intre 1 si 10 grade, iar minimele vor fi cuprinse, in general, intre -8 si 0 grade. Cerul va avea innorari si vor cadea precipitatii – in cursul zilei, in majoritatea regiunilor, iar noaptea pe arii restranse in sud si cu totul izolat in restul teritoriului. Pe spatii mici, cantitatile de apa vor fi mai insemnate. In interiorul arcului carpatic, jumatatea de nord a Moldovei si la munte, precipitatiile vor fi mai ales sub forma de ninsoare, iar in celelalte zone vor predomina ploile. Vantul va avea intensificari temporare la munte; in prima parte a intervalului si in est, sud-est si extremitatea de sud-vest, iar in rest va sufla slab si moderat.

Duminica

Valorile termice vor fi, in general, comparabile cu cele din intervalul precedent, apropiate de normalul acestei perioade din an. La nivelul intregii tari, temperaturile maxime se vor incadra 1 si 10 grade, iar minimele vor fi cuprinse intre -8 si 1 grad, mai scazute in depresiunile Carpatilor Orientali. Cerul va fi variabil, cu innorari seara si noaptea in vest, nord si centru, unde, izolat vor fi precipitatii slabe, sub forma de ploaie, iar la munte mai ales lapovita si ninsoare. Vantul va sufla slab si moderat cu unele intensificari in zona montana inalta. In zonele joase de relief, local va fi ceata, indeosebi dimineata.

Vremea in Capitala

Sambata

Vremea se va raci accentuat, fata de intervalul precedent. Astfel, temperatura maxima se va situa in jurul valorii de 6 grade, iar minima va fi de -2…0 grade. Cerul va fi mai mult noros pe parcursul zilei si la inceputul noptii cand va ploua, apoi va deveni treptat, variabil. Vantul va sufla slab si moderat, cu unele intensificari in prima parte a intervalului.

Duminica

Vremea va fi apropiata de normalul termic al acestei perioade. Temperatura maxima se va situa in jurul valorii de 7 grade, iar cea minima va fi de -2…-1 grad. Cerul va fi variabil cu innorari trecatoare. Vantul va sufla slab pana la moderat. Vor fi conditii de ceata, indeosebi in orele diminetii.

Sursa foto: realitatea