PROGNOZA METEO pentru WEEKEND. VREMEA se RACESTE din NOU

Vremea in tara

Sambata

Valorile termice se vor mentine mai coborate decat in mod normal la aceasta data in cea mai mare parte a tarii, iar dimineata si noaptea va mai fi ger, cu precadere in centru si in sud. In regiunile estice si sud-estice vremea va fi in general inchisa si, mai ales in prima parte a zilei, izolat va ninge slab. In celelalte zone, cerul va fi temporar noros. Vantul va sufla slab si moderat, cu unele intensificari pe litoral si in sudul Banatului. Temperaturile maxime se vor incadra intre -4 si 4 grade, iar cele minime, in general, intre -12 si -4 grade. Dimineata si noaptea, pe arii restranse in zonele joase va fi ceata asociata cu chiciura si posibil fulguieli.

Duminica

In regiunile sudice si estice vremea va fi in general inchisa, in timp ce in rest cerul va fi variabil la senin. Vantul va sufla slab si moderat, cu unele intensificari in sud-vest. Pe spatii mai mici decat in intervalul precedent va mai fi ger, dimineata si noaptea, in special in centrul si sudul teritoriului. Temperaturile maxime se vor incadra intre -5 si 6 grade, valorile mai ridicate fiind in vestul si nord-vestul tarii, iar cele minime se vor situa intre -12 si -2 grade, mai scazute in estul Transilvaniei. Dimineata si noaptea, in zonele joase, pe arii restranse va fi ceata asociata cu chiciura.

Vremea in Capitala

Sambata

Valorile termice vor ramane sub mediile climatologice specifice perioadei. Vremea va fi in general inchisa, iar vantul va sufla in general slab. Temperatura maxima va fi de -1…0 grade, iar cea minima de -7…-5 grade, posibil mai coborata in zona preoraseneasca.

Duminica

Valorile termice se vor situa in continuare sub mediile climatologice specifice perioadei. Vremea va fi in general inchisa, iar vantul va sufla slab si moderat. Temperatura maxima se va situa in jurul valorii de -1 grad, iar cea minima va fi de -8…-6 grade, posibil mai coborata in zona preoraseneasca. Vor fi conditii de ceata.

Sursa foto: jurnalul