PROGNOZA METEO pentru WEEKEND. VREMEA se RACORESTE

Vremea in tara

Sambata

Valorile termice se vor situa in jurul normelor climatologice specifice acestei perioade, dar vremea va deveni instabila ziua in jumatatea de nord a tarii, precum si in zonele de deal si de munte, iar noaptea mai ales in est si sud. In aceste regiuni vor fi innorari temporar accentuate si local vor fi averse, descarcari electrice si intensificari de scurta durata ale vantului. Izolat vor fi cantitati de apa mai insemnate si conditii de grindina. In restul timpului si al teritoriului, cerul va fi variabil si astfel de fenomene se vor semnala izolat. Temperaturile maxime se vor situa intre 20…21 de grade in nord si in depresiuni si 31…32 de grade in sudul Olteniei, iar cele minime vor fi cuprinse, in general, intre 8 si 18 grade.

Bucuresti: 29 grade Celsius
Arad: 28 grade Celsius
Botosani: 23 grade Celsius
Cluj-Napoca: 24 grade Celsius
Craiova: 30 grade Celsius
Constanta: 26 grade Celsius
Iasi: 24 grade Celsius
Ramnicu Valcea: 29 grade Celsius
Sibiu: 25 grade Celsius
Sulina: 23 grade Celsius
Timisoara: 27 grade Celsius

Duminica

Vremea va fi in general instabila si racoroasa. Cerul va fi variabil in vestul tarii, dar va prezenta innorari temporar accentuate in restul teritoriului si pe arii relativ extinse se vor semnala averse, descarcari electrice si intensificari de scurta durata ale vantului. Izolat vor fi cantitati de apa mai insemnate. In vestul teritoriului, astfel de fenomene vor fi posibile doar izolat. Temperaturile maxime vor fi cuprinse, in general, intre 20 si 26 de grade, iar cele minime se vor situa intre 9 grade in depresiunile din estul Transilvaniei si 19…20 de grade pe litoral.

Luni

Vremea se va ameliora sub aspectul precipitatiilor si se va incalzi fata de ziua precedenta. Cerul va fi variabil, cu innorari in regiunile sudice, precum si in zonele de deal si de munte, unde, pe arii restranse, ziua, vor fi ploi de scurta durata si, posibil, descarcari electrice. Vantul va sufla slab si moderat, cu intensificari in regiunile estice si sud-estice, mai ales in prima parte a intervalului. Temperaturile maxime vor fi cuprinse intre 21…22 de grade in estul Transilvaniei si 28…29 de grade in vestul si sudul teritoriului, iar cele minime se vor situa, in general, intre 8 si 18 grade.

Vremea in Capitala

Sambata

Valorile termice vor fi apropiate de cele normale pentru aceasta perioada. In cursul zilei, cerul va fi variabil, dar noaptea innorarile se vor accentua si vor fi averse, descarcari electrice si intensificari de scurta durata ale vantului. Temperatura maxima va fi de 29…30 de grade, iar cea minima de 14…16 grade.

Duminica

Vremea va fi racoroasa si instabila. Cerul va avea innorari temporar accentuate si vor fi averse, descarcari electrice si intensificari de scurta durata ale vantului. Temperatura maxima, in scadere accentuata fata de ziua precedenta, se va situa in jurul valorii de 22 de grade, iar cea minima va fi de 13…15 grade.

Luni

Vremea se va incalzi fata de ziua precedenta. Cerul va avea innorari in cursul zilei, cand vor mai fi conditii de ploaie, apoi se va degaja. Vantul va sufla in general moderat. Temperatura maxima va fi de 26…28 de grade, iar cea minima de 15…17 grade.

Sursa foto: jurnalul