PROGNOZA METEO pentru WEEKEND. VREMEA VA FI INSTABILA

Vremea in tara

Sambata

In vestul, nordul si centrul tarii, cerul va fi mai mult noros si va ploua. In restul teritoriului, innorarile vor fi temporare, iar ploile mai frecvente, indeosebi in cursul noptii. Trecator, in Moldova si estul Transilvaniei, ploile se vor transforma in lapovita si ninsoare, iar la munte si in special in zona inalta, treptat vor predomina ninsorile. Cantitatile de apa vor fi mai insemnate in Maramures, zona Muntilor Apuseni si nordul Carpatilor Orientali, izolat peste 20 l/mp. Vantul va sufla tare la munte, dar intensificari locale, va avea si in celelalte regiuni, mai ales pe parcursul zilei. Temperaturile maxime se vor incadra, in general, intre 7 si 15 grade, iar cele minime intre 0 si 6 grade.

Duminica

Cerul va fi temporar noros si va ploua, ziua – local in regiunile sudice si de sud-est si pe arii restranse in rest, iar noaptea – in interiorul arcului carpatic. Trecator, in Maramures, estul Transilvaniei si in Moldova, precipitatiile vor fi si sub forma de lapovita si ninsoare, iar la munte, cu precadere in zona Muntilor Apuseni si jumatatea de nord a Carpatilor Orientali, vor predomina ninsorile. Doar izolat, pe creste, cantitatile de apa pot fi mai insemnate. Vantul va sufla tare in zona montana inalta, dar intensificari va avea si in restul teritoriului, in prima parte a intervalului. Temperaturile maxime se vor incadra intre 5 si 15 grade, iar cele minime intre -5 si 4 grade, mai scazute in depresiuni.

Vremea in Capitala

Sambata

Cerul va avea innorari si temporar, mai ales in cursul noptii, va ploua. Vantul va sufla slab si moderat cu unele intensificari, ziua. Temperatura maxima va fi de 12…13 grade, iar cea minima de 4…5 grade.

Duminica

Cerul va mai avea innorari in cursul zilei, cand temporar va ploua, apoi va deveni variabil. Vantul va avea unele intensificari in prima parte a intervalului. Temperatura maxima va fi de 13…14 grade, iar cea minima de 1…2 grade, posibil usor mai scazuta in zona periferica.

Sursa foto: realitatea