PROGNOZA METEO pentru LUNI si MARTI: VREMEA in BUCURESTI si in TARA

Vremea in tara

Luni

In centrul, estul si sud-estul tarii, cerul va avea innorari temporar accentuate si va ploua local, conditii in care valorile termice diurne vor fi mai mici decat cele climatologic specifice perioadei. Izolat, cantitatile de apa vor fi mai insemnate si se vor semnala si descarcari electrice. In restul teritoriului, vremea va fi normala din punct de vedere termic, cerul va fi variabil, iar ploile se vor semnala izolat, in zonele montane si submontane. Pe crestele montane, in special in nordul Carpatilor Orientali, vor fi precipitatii mixte. Vantul va sufla slab si moderat, cu intensificari izolate, in special in sud-est. Temperaturile maxime se vor incadra intre 13 si 22 de grade, iar cele minime intre 3 si 13 grade.

Marti

Regimul termic va fi caracterizat de valori apropiate de cele normale in ultima decada a lunii septembrie in majoritatea zonelor. Cerul va fi variabil, cu innorari in zonele montane si submontane, unde va ploua local, dar temporar si in centrul, estul si sudul tarii, unde ploile se vor semnala izolat. In zona montana inalta vor fi posibile precipitatii mixte. Vantul va sufla slab si moderat. Temperaturile maxime se vor incadra intre 14 si 21 de grade, mai ridicate in sudul Olteniei, iar cele minime intre 2 si 12 grade.

 Vremea in Capitala

Luni

Valorile termice diurne vor fi in continuare usor mai coborate decat cele specifice pentru aceasta data din an. Cerul va fi temporar noros, favorabil ploii slabe. Vantul va sufla slab pana la moderat. Temperatura maxima se va situa in jurul valorii de 19 grade, iar cea minima va fi de 9…11 grade.

Marti

Regimul termic va fi caracterizat de valori apropiate de mediile multianuale. Cerul va avea innorari temporare si trecator vor fi posibile ploi slabe. Vantul va sufla slab pana la moderat. Temperatura maxima se va situa in jurul a 20 de grade, iar cea minima va fi de 10…11 grade.

Sursa foto: gandul