PROGNOZA METEO pentru WEEKENDUL 22/23 OCTOMBRIE 2016

Vremea in tara

Sambata

Vremea va fi in general inchisa, insa valorile termice ce urmeaza a se inregistra se vor situa in general in jurul mediilor climatologic specifice acestei date din an. Cerul va fi mai mult noros si, mai ales pe parcursul zilei, aria ploilor va fi in extindere dinspre regiunile vestice si sud-vestice, cuprinzandu-le treptat si pe cele centrale, nordice si de nord-est. Pe crestele montane cele mai inalte, trecator, precipitatiile pot fi si sub forma de lapovita. Cantitatile de apa vor depasi local 10…15 l/mp si izolat, in special in zona montana, 20…25 l/mp. Vantul va sufla slab si moderat, cu unele intensificari in prima parte a intervalului indeosebi in nord, nord-vest si la munte. Temperaturile maxime se vor incadra intre 8 si 18 grade, iar cele minime intre 4 si 13 grade, cele mai ridicate valori urmand a se inregistra in zona litoralului.

Duminica

Regimul termic va fi caracterizat de valori in general normale pentru aceasta data calendaristica. Cerul va avea innorari in majoritatea regiunilor si pe arii restranse va mai ploua slab, in special in regiunile estice si in zona de munte. Vantul va sufla slab pana la moderat. Temperaturile maxime se vor incadra intre 9 si 18 grade, iar cele minime intre 5 si 13 grade, usor mai coborate in estul Transilvaniei spre 3 grade.

 Vremea in Capitala

Sambata

Innorarile vor persista, insa doar trecator va ploua slab, indeosebi in primele ore ale intervalului si spre seara. Vantul va sufla slab si moderat. Temperatura maxima va fi de 16…17 grade, iar cea minima va fi de 9…10 grade.

Duminica

Vremea va fi in continuare inchisa. Cerul se va mentine innorat, vor fi posibile ploi sau burnite spre sfarsitul intervalului, iar vantul va sufla slab. Temperatura maxima va fi de 16…17 grade, iar cea minima in jurul a 10 grade.

Sursa foto: adevarul