COD GALBEN de PLOI, NINSORI, POLEI si VANT PUTERNIC pentru ESTUL ROMANIEI. UPDATE

Vremea se mentine inchisa si deosebit de rece pentru aceasta perioada a anului in toata tara. Vor fi ploi in aproape toate regiunile si se vor cumula local 20…25 l/mp.

UPDATE 11.10: Administratia Nationala de Meteorologie (ANM) a emis, in urma cu putine minute, un COD GALBEN de PLOI insemnate cantitativ, NINSORI, intensificări ale vântului, POLEI valabil luni pana la ora 18.00 in 19 judete din jumatatea estica a tarii.

In intervalul mentionat, va ploua pe arii extinse in estul si sud-estul tarii, unde local cantitatile de apa vor depasi 20…25 l/mp, iar in sudul si centrul Moldovei si in Dobrogea izolat 40 l/mp.

In nordul Carpatilor Orientali vor fi mai ales NINSORI si conditii de POLEI. In nordul Moldovei si in estul Transilvaniei precipitatiile vor fi mixte. Vantul va avea intensificari cu viteze de 55…65 km/h in estul Munteniei si in Dobrogea, iar la munte vor fi rafale de peste 80 km/h.

STIRE INITIALA

La munte precum si in nordul Moldovei, estul Transilvaniei si Carpatii Orientali va ninge si trecator se va forma polei. Temperaturile maxime se vor incadra intre 1…2 grade in nordul Moldovei si in estul Transilvaniei si 15…16 grade pe litoral.

CITESTE SI:  INFOTRAFIC: PE MAI MULTE DRUMURI NATIONALE SI PE AUTOSTRAZI SE CIRCULA IN CONDITII DE PLOAIE SI VANT PUTERNIC

Vor fi 2 grade la Suceava, 5 grade la Iasi si Brasov, 8 la Cluj Napoca, 9 la Craiova, Galati si Baia Mare si 16 grade la Constanta. Si in Bucuresti va fi frig si va ploua. Temperatura maxima nu va trece la pranz de 8 grade Celsius.

La munte cerul va fi mai mult noros si va ninge. Vor fi 7 grade la Predeal, Stina de Vale si Paltinis, 5 la Sinaia si Predeal, 4 la Semenic si 0 pe vf. Toaca din Ceahlau. Vantul va avea intensificari locale, cu viteze la rafala de peste 70 km/h.

Sursa foto: adevarul