PROGNOZA METEO: COD GALBEN DE CANICULA pentru 12 JUDETE

PROGNOZA METEO. Vineri, vremea va fi calduroasa dupa-amiaza in cea mai mare parte a tarii. Cerul va fi variabil, mai mult senin dimineata si noaptea. Vantul va sufla slab pana la moderat. Temperaturile maxime se vor incadra intre 27 de grade pe litoral si 34 de grade in zonele de campie si podis.

UPDATE 12.30: Meteorologii au emis vineri o avertizare de tip COD GALBEN de CANICULA pentru weekend-ul acesta, valabila in mai multe judete din vestul si estul tarii.

Asadar, sambata si duminica, in Crisana, Banat, local in Oltenia, precum si in centrul si sudul Moldovei, TEMPERATURILE MAXIME vor atinge frecvent 35-36 de grade, iar indicele temperatura-umezeala (ITU) va depasi pragul critic de 80 de unitati.

DISCONFORT TERMIC ridicat si TEMPERATURI MAXIME in jurul valorii de 35 de grade vor fi pe arii restranse si in celelalte regiuni. VALUL de CALDURA va persista pana la mijlocul saptamanii viitoare.

CODUL GALBEN de CANICULA va afecta 12 judete, si anume Satu Mare, Bihor, Arad, Timisoara, Caras Severin, Mehedinti, Dolj, Iasi, Vaslui, Galati, Bacau si Vrancea.

VREMEA IN BUCURESTI. Vineri, vremea va fi calduroasa dupa-amiaza, cu o maxima termica de 32…33 de grade. Cerul va fi mai mult senin, iar vantul va sufla slab.

PROGNOZA METEO. Sambata, vremea va fi calduroasa in cea mai mare parte a tarii, izolat caniculara dupa-amiaza in special in Campia de Vest si in Moldova, unde maximele vor atinge 35 de grade plecand de la 29 de grade pe litoral. Cerul va fi mai mult senin, iar vantul va sufla slab pana la moderat.

Sursa foto: gandul