Prognoza meteo weekend! Vremea se va înrăutăți în următoarele ore

A fost prima zi de toamnă veritabilă în România. Ba chiar a nins la altitudini mari şi temperaturile sub 10 grade Celsius au făcut ca, în unele oraşe, oamenii să se încălzească deja de la calorifere.

Meteorologii avertizează că vremea se va înrăutăţi în următoarele ore. Va fi frig în toată ţara cel puţin până marţi, iar temperaturile nu vor depăşi 15 grade pe timpul zilei. Pentru sudul şi sud-estul ţării sunt anunţate ploi abundente.

Prognoza meteo pentru sâmbătă, 5 octombrie. Deşi vor înregistra o uşoară creştere în majoritatea zonelor, valorile termice diurne se vor situa în continuare sub cele normale în prima decadă a lunii octombrie, cu maxime ce se vor încadra între 10 şi 18 grade. Cerul va avea înnorări temporare. În prima parte a zilei, izolat va ploua slab în sud şi în sud-est, iar începând de seara aria ploilor va fi în extindere cuprinzând regiunile nordice, vestice şi centrale. În nord-vest se pot cumula cantităţi de apă în jurul a 15 l/mp. În zona montană va ploua izolat pe timpul zilei, apoi pe arii extinse, iar la peste 1600 m altitudine precipitaţiile vor fi sub formă de lapoviţă şi ninsoare. Vântul va sufla slab şi moderat, cu intensificări la începutul intervalului pe litoral, iar noaptea local în vest şi sud-vest. Temperaturile minime vor fi cuprinse între 2 şi 11 grade, valori normale pentru această dată.

Prognoza meteo pentru duminică, 6 octombrie. Vremea va fi rece pentru această perioadă din an în cea mai mare parte a ţării, în special în vest, în nord şi în centru. Temporar cerul va avea înnorări şi va ploua pe arii relativ extinse în jumătatea de nord a teritoriului şi local în rest. În zona montană, la altitudini de peste 1400 m, se vor semnala precipitaţii sub formă de lapoviţă şi ninsoare. Vântul va sufla slab şi moderat, cu intensificări la munte, iar ziua şi în Oltenia, vestul Munteniei şi pe arii restrânse în rest. Temperaturile maxime se vor încadra între 9 şi 17 grade, uşor mai ridicate în Oltenia şi sud-vestul Munteniei, iar cele minime între 2 şi 11 grade. Izolat vor fi condiţii de ceaţă.

Prognoza meteo pentru luni, 7 octombrie. Vremea va fi în continuare rece. Cerul va avea înnorări temporare şi pe arii restrânse va ploua slab în regiunile nordice, estice şi centrale. La munte, în special la altitudini mari, trecător, se vor semnala şi precipitaţii slabe sub formă de lapoviţă şi ninsoare. Vântul va sufla slab şi moderat, cu unele intensificări pe litoral. Temperaturile maxime se vor încadra între 6 şi 19 grade, iar cele minime, în general, între 0 şi 7 grade.

Sursa foto: Antena 3