Program de internship pentru studenti si masteranzi in Parlamentul Romaniei

Program de internship pentru studenti si masteranzi in Parlamentul Romaniei

Camera Deputatilor va demara, din toamna, un program in care 50 de masteranzi si studenti vor lucra cu parlamentarii la comisii si la cabinetele alesilor, a anuntat, miercuri, presedintele Camerei Valeriu Zgonea, aratand ca se urmareste ca institutia sa devina mai credibila in ochii cetatenilor.

”Camera Deputatilor demareaza programul de internship. Proiectul este aprobat, sper ca din toamna 50 de tineri marteranzi sau studenti la facultatile din Bucuresti sau la facultatile din Romania sa vina sa interactioneze cu Parlamentul, sa vada ce se intampla aici, cu bune si cu rele, sa accepte aceasta institutie, sa ne spuna ce trebuie modificat si care este perceptia. Aducem niste oameni cu o gandire inovativa, moderna, europeana, care sa lucreze in internship, la comisia de specialitate, la cabinetele demnitarilor si vreau sa vad care este reactia parlamentarilor, a politicienilor, reactia angajatilor Camerei Deputatilor la acest val de oameni noi care doresc sa vada cu ce se ocupa Parlamentul si cum putem sa facem ca aceasta institutie sa fie mai credibila in ochii cetatenilor si in activitatea pe care o are”, a precizat Zgonea.

ASE Bucuresti renunta la examenul de admitere incepand din 2014

El a mai spus ca exista si un proiect de parteneriat pe termen lung cu Academia Romana pentru o carte de istorie a parlamentarismului si pentru a face legi mai bune.

”Am avut o discutie cu conducerea Academiei si cu presedintele acesteia si cred ca e momentul ca noi, parlamentarii, sa intelegem ca avem nevoie de experienta si cunostintele Academiei in diferite domeni,i daca vrem sa facem legi mai bune, predictibile. Proiectul este axat pe trei piloni: o istorie a parlamentarismului. Romania are nevoie de istoria parlamentarismului. Acum cateva saptamani Senatul Romaniei a celebrat 150 de ani de la prima sa sesiune ordinara, peste cativa ani celebram 100 de ani de la independenta si cred ca o carte facuta de catre membrii Academiei despre istoria parlamentarismului in Romania este extrem de importanta pentru a arata stabilitatea democratiei pe care noi am implementat-o acum 25 de ani in Romania”, a explicat Zgonea. 

Citeste si:  Universitatile din Danemarca testeaza studentii romani

Presedintele Camerei a mai aratat ca un alt proiect, facut impreuna cu Ministerul Educatiei, se refera la o expozitie de fotografii privind Holocaustul cu care se va merge ”din liceu in liceu”, in special in Transilvania si Republica Moldova.

”Un alt proiect este impreuna cu Ministerul Educatiei si este legat de un moment mai neplacut al istoriei noastre, Holocaustul, pe care vreau sa-l demaram in toamna. O expozitie de fotografii care sa mearga din liceu in liceu, in special in orasele in care au fost persoane deportate de pe teritoriul Romaniei – Transilvania si Republica Moldova”, a spus Zgonea.