PROGRAM DE LUCRU PRELUNGIT la serviciile de evidenta a populatiei, pentru alegerile prezidentiale

Serviciile publice comunitare de EVIDENTA A PERSOANELOR din Bucuresti vor avea un PROGRAM de LUCRU PRELUNGIT cu ocazia alegerilor prezidentiale, pentru eliberarea actelor de identitate persoanelor cu drept de vot care nu au sau care au un act de identitate cu temen de valabilitate expirat, a anuntat Primaria Capitalei.

Astfel, sambata, programul de lucru cu publicul va fi intre orele 08.00 si 16.00, iar duminica, cand vor avea loc alegerile prezidentiale, programul de lucru cu publicul va fi intre orele 08.00 si 21.00.

Potrivit sursei citate, cartea de identitate se intocmeste si se elibereaza pe baza cererii scrise a persoanei si a documentelor cu care, potrivit legii, se face dovada numelui, starii civile, cetateniei romane si a domiciliului.

Citeste si: PROGRAM PRELUNGIT la eliberarea CARTILOR DE IDENTITATE, in Sectorul 1

Contravaloarea producerii si eliberarii cartii de identitate este de sapte lei si se achita la ghiseele birourilor de evidenta a persoanelor din sectoarele 1, 3 si 6, unitatile C.E.C. Bank in Sectorul 5, la oficiile postale in sectorul 2 si 4 sau ghiseele directiilor de impozite si taxe locale pentru Sector 4.

Atunci cand nu pot fi prezentate anumite documente (certificate de stare civila, dovezi cu privire la domiciliu etc.), va fi eliberata o carte de identitate provizorie, caz in care vor fi depuse si trei fotografii 3/4 centimetri si taxa de un leu, achitata in acelasi mod ca si in cazul cartilor de identitate.

Citeste si: MAE le recomanda romanilor din strainatate sa aiba acte de identitate VALABILE pentru a putea vota la alegerile prezidentiale

Pentru eliberarea unui nou act de identitate (carte de identitate sau carte de identitate provizorie) ca urmare a expirarii termenului de valabilitate, pierderii, furtului, deteriorarii sau distrugerii actului de identitate, cetatenii vor prezenta si un timbru fiscal in valoare de cinci lei.

Surs foto: romaniatv.net