PROGRAM destinat profilaxiei mortii subite cardiac, FINANTAT IN PREMIERA de MS

Ministerul Sanatatii (MS) continua actiunile prioritare pentru asigurarea tratamentului prompt si adecvat al marilor urgente prin finantarea, IN PREMIERA, a unui PROGRAM destinat profilaxiei mortii subite cardiace de cauza aritmica, au anuntat marti reprezentantii institutiei.

Potrivit sursei citate, MS a alocat suma de 4.900.000 de lei pentru achizitia de dispozitive si marteriale sanitare necesare tratamentului urgentelor majore cardiovasculare.

Astfel,  cele sapte unitati sanitare prin care se deruleaza PROGRAMUL beneficiaza de FINANTAREA necesara pentru achizitia de defibrilatoare, sonde de defibrilare, materiale pentru sutura chirurgicala, electrozi pentru defibrilare externa aderenti (patch-uri de unica folosinta), materiale sanitare si dispozitive necesare implantarii defibrilatoarelor necesare in profilaxia mortii subite cardiace de cauza aritmica. De asemenea, prin acest PROGRAM se realizeaza urmarirea si reglajul adecvat al dispozitivelor implantate in profilaxia mortii subite cardiace de cauza aritmica,mai spune sursa citata.

Citeste si: DEFICIT de peste 1.000 de MEDICI in sistemul de PRIMIRI URGENTE

“In Romania s-au facut pasi importanti in domeniul urgentei medicale prin crearea si dezvoltarea unui sistem modern de urgenta prespitalicesc si de Unitati de Primire a Urgentelor (UPU). Se impunea insa asigurarea unor conditii corespunzatoare de ingrijire si tratament al marilor urgente si la nivelul spitalelor. Anul acesta am alocat aproximativ 180.000.000 de lei pentru tratamentul pacientilor critici cu infarct miocardic acut si  pentru monitorizarea, tratamentul si ingrijirea pacientilor critici din sectiile ATI si vom continua dezvoltarea acestui sistem astfel incat la sfarsitul anului sa putem beneficia de un sistem integrat”, a declarat Nicolae Banicioiu, ministrul Sanatatii.

Citeste si: Aproape 15 CENTRE noi de RADIOTERAPIE vor fi deschise pana la sfarsitul anului

Cele sapte unitati sanitare in care se deruleaza PROGRAMUL gratuit al MS sunt: Spitalul Clinic de Urgenta Bucuresti, Institutul de Urgenta pentru Boli Cardiovasculare “Prof. Dr. C.C. Iliescu” Bucuresti, Spitalul Universitar de Urgenta Bucuresti, Institutul Inimii de Urgenta pentru Boli Cardiovasculare “N. Stancioiu” Cluj-Napoca, Institutul de Boli Cardiovasculare “Prof. Dr. G.I.M. Georgescu” Iasi, Institutul de Urgenta pentru Boli Cardiovasculare si Transplant Targu Mures si Institutul de Boli Cardiovasculare Timisoara.

Sursa foto: epochtimesc-romania.com