PROGRAM SPECIAL la BUCHAREST CHRISTMAS MARKET, in acest weekend

BUCHAREST CHRISTMAS MARKET, targul oficial de Craciun al Capitalei, organizat de Primaria Capitalei prin Centrul de Creatie, Arta si Traditie “CreArt”, in doua zone simbol ale Bucurestiului, Piata Universitatii  si Parcul Cismigiu, isi asteapta si in acest week-end vizitatorii cu un PROGRAM SPECIAL, pe placul tuturor, indiferent de varsta, au anuntat reprezentantii municipalitatii.

Potrivit sursei citate, 100 de casute de poveste vor fi deschise si weekend-ul acesta in cele doua locuri, intre orele 10.00 si 22.00, completand un decor care transforma centrul Bucurestiului intr-un Sat Magic al Sarbatorilor de iarna. Vizitatorii pot cumpara obiecte traditionale romanesti, icoane si panzeturi brodate, ceramica pictata, costume si masti traditionale, jucarii din obiecte din lemn, instrumente muzicale, decoratiuni pictate manual, si multe alte produse specifice acestei perioade.

De asemenea, iubitorii bucatariei romanesti se pot delecta cu produse traditionale, cozonaci, vin fiert, turta dulce, placinte aburinde, magiun, dulceturi, miere, siropuri si pot cumpara cadouri inedite celor dragi, acum cand Craciunul se apropie cu pasi repezi.

Citeste si: Targ de PRODUSE CULINARE si CADOURI, in Parcul Unirii din Capitala

Nici surprizele pentru cei mici nu vor intarzia sa apara. Astfel, pe 13 decembrie, Mosul va veni de la Polul Nord pentru a-i intalni pe copiii cuminti si a le citi scrisorile. Acesta va fi prezent la Casa lui Mos Craciun din Piata Universitatii, sambata si duminica, intre orele 11.00 si 20.00. Caruselul, insa, va fi deschis intre orele 11.00 si 22.00, iar cei mici se vor putea bucura, astfel, pana tarziu de fiecare plimbare pe caluti sau alte personaje de poveste.

In cadrul BUCHAREST CHRISTMAS MARKET din Piata Universitatii, incepand cu ora 18.30, vor avea loc weekendul acesta o serie de spectacole care vor reuni pe aceeasi scena grupuri de colindatori, ansambluri de datini si obiceiuri si ansambluri folclorice. Sambata vor urca pe secena “Ursii din Comanesti”, Ansamblul “Baladele Deltei”, Grupul de colindatori “Dor Transilvan”, Orchestra “Valahia” (dirijor maestrul Marius Zorila cu Nicusor Iordan, Andreea Haisan, Paul Ananie, Letitia Boroi, Andreea Feraru, Narcisa Baleanu, Ionela Toma, Ilie Caras, Narenji Sirin si Gabriel Dumitru), iar duminica, Grupul de colindatori “Hudesteanca”, Ansamblul “Carpati”, Corul barbatesc din Finteusu Mare si Ansamblul folcloric “Baltagul”.

Citeste si: Bucurestiul a aprins luminitele de Craciun. Targul Bucharest Christmas Market va fi deschis in Piata Universitatii aproape o luna

In cadrul targului, anul acesta, campania “Daruieste, fii mai bun! Si tu poti fi Mos Craciun”, organizata de Primaria Capitalei prin “CreArt”, se desfasoara in parteneriat cu Asociatia SOS Satele Copiilor Romania.

Municipalitatea a pus la dispozitia Asociatiei SOS Satele Copiilor o casuta la targul de la Universitate, unde vizitatorii pot sprijini SOS Satele Copiilor Romania sa ofere celor 240 de copii o familie unde acestia cresc, se dezvolta si se bucura de clipele frumoase ale copilariei.

Astfel, municipalitatea, impreuna cu partenerii sai, a editat o carte cu povesti pentru copii, “Vraja, vis, Valentina si-un dichis”, care poate fi cumparata de la casuta SOS Satele Copiilor din cadrul Targului zilnic, intre orele 11.00 si 20.00.Toate incasarile rezultate din achizitionarea volumului vor fi donate asociatiei SOS Satele Copiilor, astfel incat 240 de copii si tineri sa se bucure de Sarbatori de Iarna in familiile SOS.

Tot la casuta SOS este amplasat “un bradut al dorintelor” impodobit cu stelute in care copiii i-au scris lui Mos Craciun ce isi doresc. Vizitatorii care vor sa se implice pot alege o steluta din brad si pot face o donatie in beneficiul copiilor defavorizati din Romania.

Totodata, vizitatorii pot face donatii de carti si jucarii, zilnic, pana pe 24 decembrie, la Casa lui Mos Craciun, unde organizatorii au amenajat o urna speciala pentru campania umanitara.

BUCHAREST CHRISTMAS MARKET este organizat anual si se inscrie, inca de la prima editie, in reteaua internationala a celor mai importante targuri de Craciun din Europa – “Christmas Markets”, fiind oficial un membru al acesteia. Evenimentul se adreseaza tuturor categoriilor de public, intrarea fiind libera.

Sursa foto: Primaria Municipiului Bucuresti