Program supermarketuri de Sfanta Maria: Care va fi orarul magazinelor in zilele libere 15 si 16 august 2013

program supermarket sfanta maria

Minivacanta de care beneficiaza bugetarii de Sfanta Maria a schimbat programul institutiilor din sectorul public. Si asta dupa ce Guvernul a decis prin hotarare stabilirea datei de 16 august 2013 ca zi libera, decizie publicata, miercuri, in Monitorul Oficial.

Potrivit HG, pentru salariatii din sectorul public, 16 august se stabileste ca zi libera, urmand ca pentru aceasta zi institutiile publice sa-si desfasoare activitatea in regim de program normal pe 24 august sau sa prelungeasca in mod corespunzator timpul de lucru pana la 30 septembrie, conform planificarilor stabilite.

De precizat ca prevederile privind acordarea zilei libere pe 16 august nu se aplica la locurile de munca unde activitatea nu poate fi intrerupta datorita caracterului procesului de productie sau specificului activitatii, cat si magistratilor si celorlalte categorii de personal din cadrul instantelor judecatoresti implicate in solutionarea proceselor cu termen in acea zi si nici participantilor in aceste procese si personalului din cadrul Trezoreriei Statului.

Mall-urile si hipermarketurile din Bucuresti si din tara vor fi deschise in zilele de 15 si 16 august 2013, conform programului obisnuit. 

Nu la fel se intampla cu bancile.Cei care doresc sa efectueze trazanctii bancare urgente vor avea la dispozitie doar agentiile bancilor din centrele comerciale si din mall-uri , precum si cele din statiunile turistice. Restul unitatilor bancare vor fi inchise pana luni.

De precizat ca Posta Romana va avea, de asemenea, toate oficiile inchise. De asemenea casieriile ENEL vor fi inchise joi, 15 august 2013, zi libera legala cu ocazia Praznicului Adormirii Maicii Domnului, urmand ca activitatea sa fie reluata conform programului obisnuit de lucru, joi 16 august 2013.