Programe destinate MARILOR ARSI si altor patologii majore, printre prioritatile MINISTERULUI SANATATII in 2016

Bugetul alocat MINISTERULUI SANATATII in anul 2016 este cu 16% mai mare fata de anul precedent, reprezentantii institutiei avand ca prioritati dezvoltarea de PROGRAME NOI destinate MARILOR ARSI si ALTOR PATOLOGII MAJORE.

“O prioritate in anul 2016 o constituie consolidarea pachetului de actiuni prioritate prin introducerea unor programe noi, destinate MARILOR ARSI si ALTOR PATOLOGII MAJORE. De asemenea, se urmareste dezvoltarea sistemului de urgente intraspitalicesti pentru cresterea calitatii serviciilor de ingrijire a marilor urgente in perioada critica si post-critica”, a declarat, pentru Agerpres, consilierul ministrului Sanatatii, Mihaela Tanase.

Potrivit acesteia, anul viitor va fi lansat PROGRAMUL NATIONAL PENTRU ARSI, cu o pondere de aproximativ 10% din totalul alocarilor pentru programe nationale, program care va fi dublat de un acord cu Banca Mondiala, prin care se vor constitui patru centre de arsi — la Iasi, Targu Mures, Timisoara, Bucuresti.

CITESTE SI: MINISTERUL SANATATII: SE ANALIZEAZA POSIBILITATEA CONSTRUIRII UNUI NOU SPITAL PENTRU ARSURI

Totodata, consilierul ministrului Sanatatii a precizat ca va fi introdus un subprogram nou in cadrul Programului National de Oncologie — Oncologie pediatrica.

“Programul va fi finantat din FNUASS si va beneficia de o alocare preliminara de aproximativ 2% din totalul bugetului de programe derulat de CNAS. in cadrul programelor nationale existente, vom urmari dezvoltarea programelor destinate mamei si copilului, printr-o prioritizare in 2016 a asistentei medicale dedicate nou-nascutului prematur. Se are in vedere modernizarea sectiilor de terapie intensiva neonatala, prin alocarea a minim 3% din bugetul de programe. De asemenea, avem in vedere infiintarea unui program de preventie in medicina dentara la copii”, a mentionat Tanase.

Sursa foto: oradestiri