Programul cabinetului Ponta 3 va fi trimis in Parlament dupa sedinta saptamanala de Guvern

Ponta: Postul de vicepremier ramane la UDMR

Programul de guvernare al cabinetului Ponta 3 va fi  trimis in Parlament in cursul zilei de astazi, dupa ce va fi discutat in sedinta saptamanala de Guvern, care va incepe la ora 12.00. Documentul a fost discutat inca de aseara cu noii ministri, dupa ceremonia de numire in functie care a avut loc la Palatul Cotroceni.

Victor Ponta spunea, aseara, ca in proportie de peste 90% programul de guvernare ramane acelasi, urmand a fi aduse mici modificari. Potrivit unor surse politice, premierul va veni in Parlament cu acelasi program de guvernare din 2012, din care va taia prescurtarea USL.

Cei 25 de membri ai Cabinetului Ponta 3 au depus juramantul, aseara, la Palatul Cotroceni, dupa mai multe intalniri intre premier si presedintele Traian Basescu. Basescu s-a angajat sa semneze decretele de investire in functie, iar Victor Ponta sa vina in Parlament, in zilele urmatoare, cu un nou program de guvernare.

La finalul ceremoniei, ministrii au fost dusi cu autocarul la Guvern, pentru prima sedinta a noului cabinet. 

Totusi, opozitia a declarat ca nu va retrage de la Curtea Constitutionala contestatia prin care sustine ca noul executiv nu este legitim. Judecatorii CCR ar trebui sa se pronunte asupra documentului sambata.