Programul “CASA VERDE”, conditionat de incasarile la AFM

O noua editie a Programului “CASA VERDE” ar putea fi demarata in acest an, insa acest lucru depinde foarte mult de rata incasarilor inregistrate la Fondul pentru Mediu, a declarat, joi, intr-o conferinta de presa, Attila Korodi, ministrul Mediului si Schimbarilor Climatice.

“Nu pot sa va spun cu certitudine ca vom avea un nou apel sau daca vom vorbi de anul viitor despre acest lucru. Depinde de programarea finantarilor aflate in curs la Fondul de Mediu si de rata incasarilor. (…) Incasarile totale pe Timbrul de Mediu se cifreaza, anul acesta, la aproximativ 280 de milioane de lei (…)”, a afirmat Korodi.

Citeste si: TAXA DE POLUARE, RECUPERATA IN RATE ESALONATE PE CINCI ANI

Potrivit ministrului Mediului, pana la ora actuala, aproape 5.900 de dosare depuse pentru “CASA VERDE” in sesiunea din anul 2011, au fost deja aprobate si urmeaza sa fie semnate de catre beneficiari.

“In data de 25 iunie 2014 a fost publicat in Monitorul Oficial Ordinul de ministru care permite repornirea Programului ‘CASA VERDE’ de la nivelul anului 2011. In urmatoarele zile, cele 5.835 de dosare aprobate deja sa fie transmise spre semnare si catre beneficiari. (…) In acelasi timp, pot sa va spun ca a fost demarata si procedura de analiza si pentru restul de 9.976 de dosare depuse in sesiunea anului 2011. (…) Asigur ca toti cei care au depus dosare de finantare in sesiunea 2011 a Programului ‘CASA VERDE’ si a caror dosare au fost sau nu aprobate vor semna contracte de finantare in acest an”, a mentionat Attila Korodi, potrivit Agerpres.

“CASA VERDE” este un program de inlocuire sau completare a sistemelor clasice de incalzire cu sisteme ecologice de incalzire, care utilizeaza energie solara, eoliana etc.

Citeste si: RABLA 2014: PROGRAMUL PENTRU FIRME SI INSTITUTII PUBLICE INCEPE IN 30 APRILIE

Programul “CASA VERDE” consta in acordarea unor sume fixe, din bugetul Fondului pentru Mediu, in functie de tipul instalatiei de incalzire pentru care a optat beneficiarul, dupa cum urmeaza: pana la 6.000 de lei pentru instalarea panourilor solare, pana la 8.000 de lei pentru instalarea pompelor de caldura si pana la 6.000 de lei pentru instalatii de producere a energiei termice pe baza de peleti, brichete, tocatura lemnoasa, precum si orice fel de resturi si deseuri vegetale, agricole, forestiere, silvice.

Sursa foto: qmagazine.ro