Programul CASA VERDE reincepe! Cati bani au fost alocati in acest an

Administratia Fondului de Mediu (AFM) a publicat de curand lista beneficiarilor, dupa ce programul CASA VERDE a primit din nou unda verde de finantare. Potrivit Ministerului Mediului si Schimbarilor Climatice aproximativ 13.000 de beneficiari vor semna, anul acesta, contracte de finantare prin programul CASA VERDE.

Din numarul total, peste 1.500 dintre ei sunt persoane din Transilvania, informeaza site-ul voceatransilvaniei.ro.

Programul privind “instalarea sistemelor de incalzire care utilizeaza energie regenerabila, inclusiv inlocuirea sau completarea sistemelor clasice de incalzire pentru persoane fizice” a fost blocat in 2012, din cauza lipsei de fonduri. Anul acesta, in iulie 2014, suma alocata la nivel national pentru continuarea programului este de 134.230.589,78 de lei.

Citeste si: LOCUINTA SOLARA DESTINATA BUCURESTIULUI, REALIZATA DE STUDENTI

“Obiectivul nostru este ca un numar cat mai mare de beneficiari sa obtina finantarea. Suntem constienti ca, din cauza intervalului mare de timp in care programul a stagnat, vor exista si anumite discrepante. Asadar, vom intalni cu siguranta foare multe cazuri in care proiectul initial nu va mai corespunde cu nevoile beneficiarilor, sau cu solutiile tehnologice ale pietei.

Tuturor celor care doresc sa modifice sau sa redimensioneze proiectul le vom oferi aceasta posibilitate. Fiecare caz va fi tratat individual, astfel incat eficienta pentru fiecare sistem instalat sa fie maxima”, a subliniat Ministerul Mediului si Schimbarilor Climatice, Attila Korodi, la relansarea programului.

Pentru lansarea noii sesiuni de finantare au fost analizate peste 10.000 de dosare, depuse inca din anul 2011. Daca va implini toate conditiile cerute de fiecare beneficiar va primi suma de 6.000 de lei, bani cu ajutorul carora ar urma sa isi transforme locuinta intr-o “CASA VERDE”.

Beneficiarii vor trebui sa semneze contracte cu AFM, iar semnarea se va face la sediile Agentiilor Judetene pentru Protectia Mediului, acolo unde s-au depus de la bun inceput cererile de finantare. Termenul limita pentru semnarea contractului este data de 20 septembrie 2014.

Citeste si: PROGRAMUL “CASA VERDE”, CONDITIONAT DE INCASARILE LA AFM

“Persoanele fizice prezente in lista publicata au la dispozitie 60 de zile de la comunicarea aprobarii dosarului de finantare, respectiv de la publicarea pe site-ul Autoritatii sa semneze contractul, sa se prezinte la sediul Agentiei de Protectia Mediului (APM) din judetul de care apartin, in vederea semnarii contractelor”, se precizeaza intr-un comunicat al AFM.

Sursa foto: totuldespreimobiliare.ro