PROGRAMUL de GUVERNARE al PNL are la baza punerea in opera a platformei ”ROMANIA LUCRULUI BINE FACUT”

Programul de guvernare propus de PNL, intitulat “Recladirea Nationala”, material ce va fi prezentat de prim-vicepresedintele liberal CATALIN PREDOIU, sambata, la Consiliul National al partidului, are ca obiectiv punerea in opera a principiilor si obiectivelor platformei ‘Romania lucrului bine facut’, potrivit unui document.

“Programul de guvernare al PNL are ca obiectiv punerea in opera a principiilor si obiectivelor platformei ‘Romania lucrului bine facut’, votata de cetatenii romani odata cu alegerea presedintelui Klaus Iohannis cu o majoritate covarsitoare la alegerile prezidentiale din 16 noiembrie 2014. (…) Guvernul Romaniei este primul dator sa dea exemplul renasterii spiritului de invingator, al recladirii si sa puna in aplicare o guvernare moderna in interesul romanilor” , se arata in preambulul programului.

Programul este structurat pe patru mari parti care au in vedere “Natiunea”, “Statul”, “Economia” si “Societatea incluziva”, cu capitolele aferente.

CITESTE SI: CATALIN PREDOIU: Votul prin corespondenta, unul dintre punctele MOTIUNII de CENZURA

PNL afirma in document, ca un lait-motiv al programului, ca provocarea pe care si-o asuma este “buna guvernare”.

Documentul mai retine, la preambul, ca Guvernul Romaniei, in viziunea PNL, va actiona in baza programului pentru a relansa recladirea nationala in trei planuri: “O societate bazata pe educatie, cunoastere si cultura, pe merit si valoare, pe dialog si transparenta, negociere civica si politica, pe competitie, pe incluziune sociala, pe libertate si proprietate, drepturi si libertati fundamentale, lege, justitie si dreptate sociala”.

Un al doilea plan vizat de programul PNL are in vedere “o economie bazata pe tehnologie, investitii si locuri de munca, pe capital autohton, antreprenoriat si competitie onesta, pe proprietate si lege, pe concentrarea eforturilor pentru maximizarea niselor de dezvoltare in care excelam prin traditii, talent si resurse”.

Totodata, ca un alt treilea plan actional, PNL isi propune “o administratie bazata pe competenta, integritate si profesionalism, un stat puternic prin inteligenta si mijloace, bazat pe respectarea cetatenilor si a regulii de drept, pe institutii si valori democratice, capabil sa apere natiunea si statutul Romaniei de tara libera, suverana, independenta, unitara si indivizibila”.

CITESTE SI: GORGHIU: MODIFICARILE la Statut pe criteriile de integritate vor fi supuse aprobarii CN al PNL 

In cadrul documentului este prezentat schematic si obiectivul strategic al programului PNL, “Recladirea nationala”, a carui implementare este desfasurata pe perioada 2015-2020. Astfel, in 2015, PNL isi propune realizarea unui parteneriat intre Guvern si Societate, in 2016 o armonizare intre buna guvernare si efortul national, elemente ce ar trebui sa conduca in 2017 la un “model propriu de dezvoltare”. Apoi, in 2018, potrivit PNL, in baza acestui model sa se poate ajunge la o “economie competitiva”, la o “societate educata, dinamica” si la o “administratie inteligenta”, componente care ar putea sta, in 2019, la baza obiectivului de “recladire nationala”.

In 2020, PNL isi propune prin programul sau de guvernare atingerea de catre romani a unui “standard de viata apropiat de nivelul european”.

Sursa foto www.agerpres,ro