PROGRAMUL ECONOMIC al presedintelui KLAUS IOHANNIS

Programul economic al candidatului Klaus Iohannis nu a primit foarte multa atentie avand in vedere ca acesta era cotat cu sansa a doua. Acum, presedintele ales Iohannis vine la putere cu un program economic bazat pe principii si masuri ce prevad o prezenta discreta a statului in economie, stimularea mediului de afaceri si o reducere a asistentei sociale, informeaza Ziarul Financiar.

„Economia romaneasca pare construita, in continuare, prin si in jurul bugetului statului. Este o stare de fapt profunda, structurala, care explica de ce cetatenii asteapta ca atat de multe lucruri sa vina de la stat sau, oricum, prin intermediul statului“, sustine programul lui Iohannis.

CITESTE SI: Financial Times: Victoria lui Klaus Iohannis, cel mai bun eveniment politic din Europa 

Pornind de la aceasta idee, Iohannis propune taierea TVA la 19%, pentru reducerea evaziunii fiscale si o reducere in taxarea muncii, cu stimularea fiscala a actorilor eco­nomici care aduc valoare adaugata.

Totodata, Iohannis propune regandirea sistemului de pensii, care risca sa devina nesustenabil, si modernizarea agriculturii, prin dezvoltare rurala si investitii in sisteme de irigatii.

CITESTE SI: ISARESCU: LEUL sta tolanit in intervalul 4,40-4,44 de sase luni. Nu a fost deranjat nici de CAMPANIE 

Esenta programului: „sustinerea initiativei private si asigurarea competitiei corecte, care sunt cele mai eficiente mijloace de creare durabila a prosperitatii, prin antreprenoriat si munca productiva, nu prin mecanisme sociale specifice statului asistential care asigura, in fapt, minimul necesar traiului“. 

Articolul integral poate fi citit AICI.

Sursa foto: adevarul.ro