Programul national “SPRIJIN LA BACALAUREAT, acces la FACULTATE”, aprobat de Guvern

Guvernul a aprobat in sedinta de miercuri, printr-o hotarare, programul national “SPRIJIN LA BACALAUREAT, acces la FACULTATE”, care se va derula pe o perioada de sapte ani, cu o finantare de la bugetul de stat de aproximativ 200 de milioane de euro, a anuntat purtatorul de cuvant al Executivului, Corneliu Calota.

“Guvernul a adoptat un proiect de hotarare privind aprobarea programului national «Sprijin la bacalaureat, acces la facultate». Este un program care se intinde pe sapte ani de zile, cu o finantare asigurata de la bugetul de stat de aproximativ 200 de milioane de euro. Si isi propune reducerea abandonului in primii ani de facultate, precum si accesul mai accelerat la studiile superioare, inclusiv prin ridicarea procentului de promovabilitate la bacalaureat”, a declarat Calota.

Citeste si: Programul national “SPRIJIN LA BACALAUREAT, acces la FACULTATE”, aprobat de Guvern

El a precizat ca programul se adreseaza liceelor si unitatilor de invatamant superior de stat.

“Programul se adreseaza liceelor si facultatilor care vor organiza activitati potrivit specificului pedagogic al fiecaruia cu scopul de a spori coeficientul de promovabilitate la bacalaureat. Se intentioneaza ca acesta sa ajunga la 59 la suta, minim, pentru cele mai slabe licee. Si pentru a se reduce gradul de abandon scolar in anul I si II de facultate, care este destul de accentuat. Deci, se adreseaza liceelor si unitatilor de invatamant superior de stat”, a spus purtatorul de cuvant al Guvernului.

Citeste si: IMPRUMUT de 200 milioane de euro de la BM pentru REDUCEREA ABANDONULUI scolar si universitar

Potrivit lui Calota, hotararea de guvern prevede ca “prin ordin al ministrului se vor aproba in mod expres, direct, cuantumurile de asistenta destinate liceelor si institutiilor de invatamant superior”.

“Nu se acorda persoanelor, as vrea sa precizez”, a adaugat purtatorul de cuvant al Guvernului.