Programul “PRIMA CASA” va putea fi folosit de romanii din strainatate si pentru CONSTRUCTII

Romanii din diaspora care au permis de munca si de sedere vor putea folosi Programul “PRIMA CASA” pentru CONSTRUCTIA unei locuinte, nu doar pentru achizitionarea unei locuinte deja construite, a decis, marti, Guvernul.

“Un accent care s-a pus astazi este ca acest tip de credit sa fie accesibil si pentru cei care doresc sa-si construiasca o casa, nu cum se practica in mod obisnuit, sa-si cumpere un apartament, dupa logica simpla ca romanii din strainatate care eventual vor sa-si faca o locuinta in Romania prefera sa-si faca o casa decat sa-si cumpere un apartament intr-un bloc existent”, a anuntat la finalul sedintei de marti purtatorul de cuvant al Guvernului, Corneliu Calota.

Citeste si: PRIMA CASA: Programul a fost extins si pentru ROMANII care locuiesc in strainatate

Pana la sfarsitul anului, pentru acest program au fost alocate 25 de milioane de lei.

Programul “PRIMA CASA” a fost lansat in anul 2009. Pana in prezent au fost acordate 123.922 garantii, din care 31 la suta destinate achizitiei de imobile construite intre anii 2008 si 2013. Valoarea medie a finantarilor accesate in cadrul programului este de 38.210 euro.

Citeste si: PRIMA MASINA incepe la 1 noiembrie. Vezi conditiile de accesare si la cat poate ajunge valoarea maxima a creditului

Luni, premierul VICTOR PONTA a declarat ca romanii din Diaspora care se stabilesc in tara ar putea sa nu fie interesati de Programul “PRIMA CASA”, deoarece nu doresc achizitionarea unei locuinte deja existente, ci sa isi construiasca propria locuinta, motiv pentru care programul trebuie facut mai eficient.

Sursa foto: cartiercorona.ro