PROTESTE fata de LEGEA AMNISTIEI si GRATIERII! Cabinetul Grindeanu, contestat! Maine protestatarii revin la Guvern

Mai multe proteste sunt anuntate pentru miercuri seara in numeroase orase din tara pe fondul discutiilor despre OUG privin gratierea si modificarile la Codul Penal. In Bucuresti oamenii se vor strange la ora 18:00, la Piata Universitatii. “Daca suntem destui, mergem intr-un mars spre Guvern. Pornim in mars, la ora 20:00”, se anunta pe pagina de Facebook a evenimentului NU legii gratierii!

UPDATE 4: Desi pleaca din Piata Victoriei, oamenii sunt hotarati ca joi seara sa se intoarca. Si pe Facebook se discuta de un nou protest organizat joi seara.Si protestatarii din Timisoara au anuntat ca revin in Piata Victoriei joi seara.Ministrul Justitiei, Florin Iordache, a sustinut, miercuri seara, la Antena 3 ca oamenii care au protestat au fost dezinformati. El a spus ca a trimis un secretar de stat al Guvernului sa stea de vorba cu protestatarii. “Pentru ca eu cred ca acesti oameni nu sunt informati corect”, a declarat ministrul. 

Nu doar postul Antena3 este atacat de protestatari, ci si Romania Tv, televiziunea controlata de Sebastian Ghita. “Ne-am saturat de toate minciunile pe care le spuneti la Ghita TV. Ne-am saturat de voi”, a spus o doamna unui reporter al Romania TV. “Nu discutam cu dumneavoastra”, a spus un barbat. “Mi-ar fi rusine sa tin microfonul acela in mana”, a continuat altcineva.

Cea mai recenta estimare de la Jandarmerie e tot de 2.500 de protestatari in Capitala, in timp ce unele televiziuni vorbesc de 7.000-8.000 de oameni ce au fost adunati in aceasta seara in fata sediului Guvernului.

UPDATE 3: Postul Romania TV a transmis imagini de la protestele din Capitala, pe care le-a ilustrat cu doua burtiere: “Aparatorii dosarelor masluite protesteaza acum” si “Sustinatorii lui Kovesi, in strada; Cine a dat ordinul”!?!?!

UPDATE 2:  Jandarmeria transmite ca in Piata Victoriei sunt in jur de 2.500 de persoane, insa, din imaginile transmise de televiziunile de stiri se poate vedea ca numarul celor care au iesit in strada este mult mai mare. Realitatea TV transmite ca in jur de 7.000 de oamenii au iesit in strada in toata tara.

“Audiati si condamnati”, “Demisia”, “PSD, ciuma rosie”, striga oamenii in drum spre Guvernul Romaniei. Protestarii striga la unison: “Demisia!”, “Dragnea, au venit colindatorii”, “DNA, sa vina sa va ia” si “Lupta, DNA!”,”Hotii, hotii, hotii”, “Jos, Guvernul”, “Dragnea, nu uita, Romania nu-i a ta”, “Jos, Tariceanu”. Un tanar din Bucuresti a venit pregatit cu o pancarta pe care scrie “Acasa-i cald si bine, dar eu strig si pentru tine”.

Cabinetul Grindeanu este primul guvern care dupa cateva zile de la investire are un miting de protest de aproximativ 5.000 de oameni !!!”Mustacios penal, mars la tribunal”, au inceput sa strige oamenii. “Dragnea, nu uita/Puscaria e a ta” si “La inchisoare, nu la guvernare”, striga protestatarii.

UPDATE 1: Circa 1.500 de persoane s-au adunat miercuri seara in centrul Capitalei, la Universitate, pentru a participa la un protest impotriva Legii gratierii.

Sute de clujeni protesteaza in Piata Unirii din Cluj impotriva celor doua ordonante care vizeaza dezincriminarea unor infractiuni si gratierea, iar numarul lor continua sa creasca, potrivit Actual de Cluj. 

Aproape o sută de sibieni s-au strâns miercuri seara, în Piaţa Mare, la un protest spontan, anunţat pe Facebook, împotriva proiectului Legii graţierii. Participanţii nu au scandat lozinci, însă au afişat un singur banner cu doi elefanţi simbolizând graţierea şi amnistia şi îndemnul “Să le tăiem trompele!”, transmite Agerpres. 

STIRE INITIALA

La Cluj Napoca, cei care vor sa protesteze sunt asteptati la ora 18:00, in Piata Unirii. Oamenii vor iesi in strada si la Craiova, in Piata Mihai Viteazul, tot de la ora 18:00. “Acesta este un event facut in urma semnalelor privind posibila gratiere a unor fapte grave de coruptie. Va fi anulat daca Guvernul respecta principiile si valorile democratiei. Data este relativa si va fi schimbata pentru prima zi in care Guvernul ar pune in aplicare intentiile respective”, se arata pe pagina evenimentului.

“NU Legii gratierii” spun si cei din Brasov, care se vor strange, la aceeasi ora, in fata Prefecturii Brasov. “Spunem NU legii gratierii! Spunem NU modificarii Codurilor Penale! Spunem NU coruptiei! Sustinem DNA-ul si Lupta impotriva coruptiei”, spun organizatorii evenimentului “Nu legii gratierii! Nu vreau sa iasa din parnaie! – Brasov”.

Oamenii vor mai protesta de la ora 18:00 in:

Sibiu – Piata Mare

Timisoara – Piata Operei

Iasi- Piata Unirii

Deva – Piata Victoriei

Constanta – Prefectura Constanta

Printre cei care vor iesi sa protesteze in strada si-au anuntat prezenta si presedintele USR, Nicusor Dan, si deputatul USR Cosette Chichirau. “Protestele organizate azi in orasele din Romania sunt reactia fireasca si obligatorie la abuzul puterii. Prin proteste au fost oprite derapajele din Martea Neagra (aceleasi cu cele de azi) si legea speciala pentru Rosia Montana. Voi fi azi la ora 18 la protesul din Piata Universitatii”, a anuntat Nicusor Dan pe Facebook.

Deputatul USR Cosette Chichirau cere si demisia ministrului Justitiei, Florin Iordache. “Astazi la 18:00, voi iesi in strada in semn de protest impotriva legii gratierii. Este o palma la adresa poporului roman si la democratia romaneasca. CER DEMISIA MINISTRULUI JUSTITIEI”, a scris Cosette Chichirau pe Facebook.

Amintim ca Ministrul Justitiei a anuntat miercuri ca a elaborat o OUG care scoate mii de detinuti din puscarie si o ordonanta care modifica si completeaza Codurile Penale. Cele doua ordonante au fost promovate fara consultare publica si fara acordul institutiilor judiciare. Presedintele Inaltei Curti a dezvaluit ca a primit proiectul miercuri, pe email, iar procurorul general a spus ca ordonanta de modificare a Codurilor Penale este “un proiect penibil”. Premierul Sorin Grindeanu a sustinut ca aceasta OUG nu urma sa fie adoptata miercuri, chiar daca in proiect se arata ca “dispozitiile prezentei ordonante de urgenta se aplica numai faptelor comise pana la data de 18.01.2017”, iar intrarea in vigoare va fi “la data de 18.02.2017”.

Sursa text: Ziare.com