Programul “Scoala Altfel”, in unitatile de invatamant din Sectorul 6

Vaslui: Zeci de elevi s-au imbolnavit de varicela intr-o singura scoala

Programul „Scoala Altfel”, care are loc in perioada 7-11 aprilie, se va derula in toate unitatile de invatamant din Sectorul 6, prin Inspectoratul Scolar al Municipiului Bucuresti, au anuntat luni reprezentantii Primariei Sectorului 6.

„Activitatile din cadrul programului «Scoala Altfel» sunt concepute si construite pentru a imbogati cunostintele scolarilor si pentru a largi orizontul gandirii, reprezentand o alternativa la invatatul clasic. Fiecare dintre noi are un lucru la care se pricepe, fiecare dintre noi are ceva de oferit celorlalti. Ca parinte, cred ca rolul educatiei este acela de a facilita descoperirea capacitatilor fiecarui elev. Exercitiile extracurriculare, interactiunea cu ceilalti, practicarea unui sport, precum si celelalte activitati din programul «Scoala Altfel» contribuie la dezvoltarea armonioasa a copiilor”, a declarat Rares manescu, primarul Sectorului 6.

Astfel, pe toata durata saptamanii in care se deruleaza programul „Scoala Altfel”, prescolarii vor recita poezii, vor participa la concursuri artistice si sportive intre grupuri, precum si la activitati de educatie rutiera, de cunoasterea modului de ingrijire si protejare a plantelor, cunoasterea regulilor de igiena si hrana sanatoasa sau la intalniri cu pompieri si politisti.

Citeste si: “Saptamana campionilor”, organizata de CSA Steaua la AFI Palace Cotroceni

Totodata, elevii scolilor gimnaziale din Sectorul 6 vor participa la concursuri de promovare turistica a Romaniei, la activitati de educatie despre mediu, sanatate, sport, arta, dar vor face si vizite la muzeele din Bucuresti.

De asemenea, liceeni vor vizita Palatul Mogosoaia, Biblioteca Nationala, Biblioteca Centrala Universitara, Muzeul Satului, Gradina Botanica, vor viziona filme documentare si vor participa la ateliere de creatie sau la concursuri de cultura generala.

Sursa foto: Primaria Sectorului 6