PROGRAMUL vizitei oficiale pe care presedintele KLAUS IOHANNIS o efectueaza in SPANIA

Presedintele KLAUS IOHANNIS se afla pana marti intr-o vizita oficiala la Madrid, la invitatia regelui FELIPE al VI-lea, ocazie cu care se va intalni cu oficialitati spaniole, dar si cu comunitatea de romani din SPANIA.

KLAUS IOHANNIS va fi primit luni la Palatul Zarzuela, resedinta oficiala a suveranului, de regele FELIPE al VI-lea, cu care va avea convorbiri oficiale. Ulterior, KLAUS IOHANNIS va fi primit la Palatul Moncloa de premierul spaniol MARIANO RAJOY, cu care va avea convorbiri tete-a-tete si oficiale. Cei doi vor sustine o declaratie comuna de presa.

CITESTE SI: KLAUS IOHANNIS EFECTUEAZA o VIZITA OFICIALA in SPANIA in perioada 12-14 IULIE 

Tot luni presedintele KLAUS IOHANNIS si sotia sa vor participa la dejunul oferit de regele FELIPE al VI-lea si regina Letizia. La acest dejun oficial vor participa si presedintele guvernului spaniol, MARIANO RAJOY, presedintii Camerei Deputatilor, Senatului, Tribunalului Suprem si Tribunalului Constitutional, personalitati din mediile politic, economic, academic, cultural, reprezentanti ai comunitatii romane din Spania.

Luni, KLAUS IOHANNIS se va intalni si cu comunitatea de ROMANI din SPANIA, iar marti va fi primit de presedintele Senatului spaniol, Pio Garcia-Escudero. KLAUS IOHANNIS a ajuns duminica la Madrid, din delegatie facand parte consilierii prezidentiali Dan Mihalache, Andrei Muraru, Cosmin Marinescu, Leonard Orban, secretarul de stat in MAE George Ciamba.

“Vizita constituie un moment de referinta al dialogului bilateral romano-spaniol la cel mai inalt nivel, fiind totodata primul contact oficial la nivel de sef de stat intre dl presedinte KLAUS IOHANNIS si suveranul spaniol FELIPE al VI-lea, proclamat rege pe 19 iunie 2014”, arata Administratia Prezidentiala.

Aceasta este cea de-a 11 vizita oficiala a sefului statului roman de la preluarea mandatului.

Sursa foto: presidency