Progresele inregistrate de Romania in cadrul MCV, prezentate de ministrul Justitiei prim-vicepresedintelui CE

CAZANCIUC: PRESEDINTELE a fost INFORMAT despre PROPUNEREA ca HORODNICEANU sa PREIA sefia DIICOT

Ministrul Justitiei, Robert Cazanciuc, a avut discutii bilaterale cu prim-vicepresedintele Comisiei Europene, Frans Timmermans, si cu comisarul pentru justitie, egalitate de gen si consumatori, Vera Jurova, in cadrul carora a prezentat progresele inregistrate in cadrul MCV.

Potrivit unui comunicat al MJ, oficialul roman a prezentat progresele inregistrate in cadrul MCV, subliniind determinarea autoritatilor nationale in continuarea reformelor si in lupta impotriva coruptiei. De asemenea, a fost reiterata vointa Guvernului de a sustine sistemul judiciar in procesul de implementare a noilor coduri.

In acelasi timp, au fost abordate aspecte legate de negocierile in curs la nivelul Consiliului UE in dosarele privind Parchetul European si Protectia Datelor.

Citeste si: ROMANIA VA SEMNA UN NOU ACORD CU FMI?

Comisarul Vera Jurova a multumit Romaniei pentru rolul activ in avansarea discutiilor si a precizat ca spera ca dosarele sa fie finalizate intr-un termen rezonabil.

Prim-vicepresedintele Timmermans a apreciat angajamentul Romaniei fata de continuarea reformelor sistemului judiciar si a luptei impotriva coruptiei, considerand ca progresele inregistrate sunt substantiale si sistemice.

Comisia Europeana va continua colaborarea deschisa si onesta de pana acum cu autoritatile romane. Oficialul european a asigurat ca viitorul raport va consemna in mod obiectiv dezvoltarile din toate domeniile acoperite de MCV.

Citeste si: BERD MENTINE PROGNOZA PRIVIND CRESTEREA ECONOMICA A ROMANIEI DIN 2015