Proiect adresat persoanelor cu dizabilitati, cu sprijinul Directiei de Asistenta Sociala din Sectorul 6

Directia Generala de Asistenta Sociala si Protectie a Copilului, Sector 6, in parteneriat cu Asociatia Centrul pentru Resurse si Formare in Profesiuni Sociale Pro Vocatie, anunta lansarea proiectului “O alta perspectiva asupra dizabilitatii prin calificare pe piata muncii”. Evenimentul va avea loc in data de 12 decembrie 2013, incepand cu ora 10.30, la Sala de Consiliu a Primariei Sectorului 6, din Calea Plevnei nr.147-149, sector 6, Bucuresti.

Proiectul este cofinantat de Uniunea Europeana prin POSDRU si contribuie in mod direct la atingerea obiectivelor Axei Prioritare 6 si ale Domeniului Major de Interventie 6.2., avand ca obiectiv general dezvoltarea competentelor profesionale prin formare pentru persoanele cu dizabilitati in scopul cresterii gradului de integrare pe piata muncii.

Grupul tinta este reprezentat de 230 de persoane cu dizabilitati din regiunea Bucuresti-Ilfov, care vor participa la actiuni de informare, consiliere, calificare si 240 de angajati, din care 28 de angajati ai administratiei publice locale, beneficiari ai activitatii de formare in domeniul consilierii vocationale.

Proiectul urmareste:
Prevenirea si combaterea discriminarii si a stereotipurilor legate de persoanele cu dizabilitati in randul a 240 angajati ai administratiei publice locale
Promovarea serviciilor integrate de informare, consiliere si formare profesionala pentru 230 de persoane cu dizabiliati
Formarea continua a 210 persoane cu dizabilitati in vederea obtinerii unei calificari

Dezvoltarea competentelor pentru 28 de persoane, resurse umane din administratia publica privind metode de lucru cu persoanele cu dizabilitati si familiile acestora. Proiectul are o durata de 24 de luni si se va derula in regiunea Bucuresti-Ilfov.  

In vederea atragerii persoanelor din grupul tinta la programele integrate ale proiectului, se va derula o campanie de informare si combatere a marginalizarii grupului tinta, prin organizarea de sesiuni de informare si dezbatere, precum si prin distribuirea de pliante si postarea de afise. Sunt vizate aici 240 de persoane angajati ai administratiei publice locale.

Activitatea de informare va fi continuata prin consilierea a 230 persoane cu dizabilitati, demers de investigare a competentelor, aptitudinilor, traseului de invatare formal, non-formal, informal, interese, dorinte. In baza acestei evaluari, fiecare persoana consiliata va avea elaborat un plan de dezvoltare socio-profesional. Vor fi selectate apoi 210 persoane pentru a beneficia de cursuri de formare profesionala, din care cel putin 158 vor fi certificate. Cursurile oferite vor fi stabilite in functie de necesitatea de calificare la nivel de grup, sursa de informatii fiind planurile individuale de dezvoltare.

De asemenea, se vor derula cursuri de dezvoltare si evaluare a competentelor pentru 28 de angajati din cadrul administratiei publice locale in domeniul consilierii vocationale – specializare ce va oferi competente de comunicare, ascultare, orientare, sustinere motivationala in raport cu grupurile vulnerabile. in vederea dezvoltarii oportunitatilor de angajare, se va constitui un grup de lucru cu reprezentanti din comunitatea fortei de munca, comunitatea de invatare, comunitatea socio-culturala pentru ca impreuna sa se identifice cele mai adecvate solutii si trasee de insertie profesionala pentru persoanele cu dizabilitati.